Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,18:05:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3165 0,20
EURO
35,0880 0,10
ALTIN
2.299,98 0,99
BİTCOİN
$71.475 2,21
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Nisan 2016 - 07:50
09 Nisan 2016 - 07:503 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Tarhana okul menüsüne girdi

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun, 3 yıldır üzerinde çalıştığı ‘Okullara yemek projesi’ için İstanbul pilot bölge seçildi. Proje kapsamında okullarda çocuklara tarhana ve orman kebabı gibi ev yemekleri servis edilecek.

Tarhana okul menüsüne girdi
MARMARA GÖZ


Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu, öğrencileri fast food alışkanlığından kurtarmayı amaçlayan projesini pilot bölge seçilen İstanbul’da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projenin hayata geçirilmesinin ardından Türkiye’nin her yerinde öğrencilere tarhana, orman kebabı gibi ev yemeklerinin servis edilmesi planlanıyor.

“ÇOCUKLARDA OBEZİTE ARTIYOR” 

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, projeyle ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Okullarda öğrenim gören öğrencilerin beslenme şekillerini incelemeye aldıklarını ifade eden Zincirkıran, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı raporda, çocuklarda obezitenin artmaya başladığı vurgusunu yaptı. Rapor doğrultusunda bu projenin gelecek yıllar için önemine değinen Zincirkıran konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“PROJE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE UYGULANABİLİR DURUMDA” 

“Şu anda geldiğimiz noktada pilot uygulamayı başlatabilecek pozisyondayız. Bu iş nasıl yapılacak diye düşünüyorsanız, çocuk öğlen yemeğinde 4 kap Türk mutfağından yemek yiyecek. Çocuk tarhanasını, orman kebabını, bulgur pilavı ve peşinden cacığını yiyecek. Hem çocukların beğendiği hem de besleyici ürünlerden yola çıktı. Biz yemek sanayicileri olarak pilot uygulamamızda bunu devlet büyüklerimize en güzel şekilde anlatacağız. Şuna hazırız. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine biz bu hizmeti dünya normları çizgisinde verebilme kabiliyetindeyiz, bilgisindeyiz”.

“YURTDIŞINDA KULLANILAN SİSTEMİ KURDUK” 

Federasyon Başkanı Sedat Zincirkıran ayrıca okullara gönderilecek olan yemek paketlerinin bir örneğini gösterdi. Türkiye’nin mevsim şartlarına göre hazırlanacak olan paketlerde yemeklerin tazeliğinin bozulmadan öğrenciye ulaşacağını ifade eden Zincirkıran, “Okullarda verilecek bu yemek lojistik olarak özel torbalara doldurulup soğutulacak, üretim yerlerinde günlük olarak saklanacak ve buradan tekrar frigorifik araçlarla okullara gidecek. Okullarda da fırınlar içerisinde ısıtılacak ve taptaze bir şekilde çocuklara yedirilecek. Bu teknoloji de bütün işin yemeğe dışarıdan bakteri bulaşması engellenmiş olacak. Şuanda bu baktığınız zaman İngiltere de, Almanya’da, Rusya’da, Amerika’da kullanılan sistemi biz Türkiye yemek sanayicileri federasyonu olarak kurduk” dedi.

“YEMEK SANAYİSİNİN KALİTESİ AVRUPA’NIN ÜSTÜNDE” 

Zincirkıran, proje için sağlanacak olan finansman sorusuna da cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, devletin öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri konusunda bilinçli olduğunu kaydetti.

“Federasyon olarak elimizi taşın altına koyduk” diyen Zincirkıran, “Biz bu işin ilmini, bilimini biliyoruz. Tecrübemiz var. Şuan Türkiye’deki yemek sanayisinin standart, kalite ve hijyen olarak çizgisi, Avrupa çizgisinin çok çok üstünde” ifadelerine yer verdi. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç