Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:53:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3760 0,18
EURO
34,9785 0,25
ALTIN
2.325,69 0,23
BİTCOİN
$70.056 0,99
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Ekim 2014 - 10:00
29 Ekim 2014 - 10:006 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'tan Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun
MARMARA GÖZ


Başkan Kösemusul, yayımladığı kutlama mesajında, “Cumhuriyet; hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz. 29 Ekim, inançlı ve kararlı bir ulusun, Tam Bağımsızlık Mücadelesinin örnek bir ürünüdür. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini, ekonomik zaferlerle taçlandırarak yarınlara taşıma azmi ve inancıyla yorulmadan yarınların büyük Türkiye’si için çalışmaya devam ediyoruz. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürürsek çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız" dedi.
Kösemusul, yayımladığı kutlama mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin temel değerleri ve 91 yıllık birikimimiz, yeni atılımlarımız için en büyük güç kaynağımızdır. Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma azmimizle ilerliyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyoruz. Müreffeh bir Türkiye, güçlü bir ekonomi ve mutlu insanlarla yaşayabilmek için birlik ve beraberliği, içtenlik ve samimiyeti, kaybetmemeliyiz. Bu temennilerle; bizi aydınlık geleceğimize taşıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle; gazilerimizi ise şükranla anıyoruz.”

 

Rektör Elmas yayımladığı kutlama mesajında, “Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradenin timsali olan İstiklal Harbimiz, milletimizin bağımsızlığa düşkünlüğünün ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi ispatıdır. Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve hür yaşama iradesini ortaya koyduğu en büyük varoluş mücadelesidir. 29 Ekim 1923 günü ise, bu büyük kurtuluş destanının zafer ile son bulduğu ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlandığı bir bayram günüdür. Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, yalnızca bir milletin varoluş mücadelesinin başarısı değildir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur. Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir.Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Vali Coş, yayımladığı mesajında, “Büyük Milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan, gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Ulu Önder Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği, esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın, bu büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyetimizin 91. yılını, milletçe birbirimize daha fazla kenetlenmiş şekilde büyük bir coşku içinde kutluyoruz. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü Aziz Milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir inançla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. İnsanlık tarihi milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradesiyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Bu anlamlı günde, imkânsızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacının önemine dikkat çekmek istiyorum.
Tüm bu gayretlerin sonucunda aziz ecdadımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir Ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, sosyal ve siyasi değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Hiç şüphe yok ki; istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriyle sahiptir. Şunu hiç unutmayalım ki, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal harbi kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunar, tüm Sakaryalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramlarını en içten dileklerimle tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç