Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:45:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3752 0,18
EURO
34,9685 0,28
ALTIN
2.325,73 0,23
BİTCOİN
$69.976 0,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
11 Nisan 2016 - 09:19
11 Nisan 2016 - 09:193 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbullulara müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada , İstanbullulara müjde vererek, "Kentsel dönüşüm için 5 Ekim 2012 tarihinde Esenler Havaalanı Mahallesi'nde ilk kazmayı vurmuştuk. Çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbullulara müjde
Yön Bul Akademi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde bugün düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’na katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'da ciddi bir kentleşme sorunu yaşandığını söyleyerek, " İstanbul Ankara, İzmir gibi nüfusu hızla artan şehirlerimizin çevrelerini saran, adeta bulduğu her boşlukta yayılan imarsız yapılar dönemin plansızlığının, vizyonsuzluğunun ürünü olmuştur. Kimsenin bu imarsız yapıları yapan insanları suçlamaya hakkı yoktur. Sorgulanması gereken bu insanları sağlıklı konut hakkından mahrum bırakan, bunun için üzerilerine düşenleri yapmayan dönemin yöneticileridir. Ben İBB Başkanı seçildiğimde şehrin neredeyse 4’te 3’ü imar tekniği anlamında kaçaktı. Çıktığım televizyon programında İstanbul gerçeklerini bir bir anlattım. Kendi sırça köşklerinde bihaber olanlar için bunlar alışıldık ifadeler değildi. 1994 yılından beri Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye ve İstanbul sorunlarını çözmenin mücadelesini veriyoruz. İstanbul'un eski silueti ile yenisi arasındaki farkı bu şehirde yaşayanlar çok iyi bilirler. Elbette hala çözülememiş sıkıntılar var. Nitekim bunları her fırsatta dile getiriyorum. Ama özellikle konut bakımından İstanbul çok farklı bir noktaya geldi. Zira göç alma noktasının önüne geçemiyorsunuz. Ben belediye başkanlığımda nakil ilmuhabiri verilmesi gerekir dediğimde kıyamet kopardılar. Eğer o zaman bunu kabul etselerdi İstanbul 15 milyona ulaşmazdı" dedi.

İstanbullulara müjde de veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir müjdeyi İstanbullularla paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşüm için 5 ekim 2012 tarihinde Esenler Havaalanı Mahallesi’nde ilk kazmayı vurmuştuk. Çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek. Bu bölgede 2 bin 373 konut ve 55 iş yeri yapıldı. Böylece kentsel dönüşümü bir hayal olmaktan çıkartıp fiilen gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz. Ülkemizde bu çerçevede yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var. 48 ilimizde 179 alan riskli ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış bulunuyor. 21 ilimizde 37 bin 782 dekar büyüklüğünde bir yer rezerv yapı alanı olarak tespit edilmiş durumda. Valilik ve belediyelerimiz de riskli bina tespitinde görev alıyor. Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle 93 binanın 312 bin bağımsız biriminde riskli yapı tespiti gerçekleştirildi. Korkunç bir şey. Kentsel dönüşüm uygulamaları için kira yardımı dahil kullanılan kaynak 2 milyar TL’yi vurdu. Esenlerde ilk kazma vurulduğunda da ifade etmiştim. Amacımız yuva yıkmak değil, vatandaşları güvenlik yuvalara kavuşturmak. Bu anlayışla kentsel dönüşüm çalışmalarının hedeflediğimiz sonuca ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç