Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,12:32:22
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3299 0,25
EURO
35,0492 0,21
ALTIN
2.281,43 0,17
BİTCOİN
$70.688 1,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Nisan 2016 - 15:18
27 Nisan 2016 - 15:183 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya'da Öğrenci Yurdu Potansiyeli

Sakarya Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin sayısı her geçen sene artıyor. Bu yıl içinde yeni gelen 21 bin 271 öğrenciyle birlikte üniversitedeki toplam öğrencisi sayısı 2016 yılında 84 bin 535'e ulaştı.

Sakarya'da Öğrenci Yurdu Potansiyeli
Toprak Turizm


Yeni fakülte ve meslekyüksek okullarının açılmasıyla beraber öğrenci sayısı da yükseldi. Bu durum şehirdeki yurt sayısında da artışı beraberinde getirdi. Konaklama konusunda KYK dışında "Sakarya'da kız öğrenci yurtları" ve erkek öğrenci yurtları ile apartlar bulunuyor.


Bünyesinde 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 15 Meslek Yüksekokulu, Rektörlüğe bağlı 3 Bölüm Başkanlığı, 4 Enstitü,15 Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunan Sakarya Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde verdiği dünya standartlarında ki eğitim kalitesiyle öğrenci tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

SAÜ'de hızlı bir değişim ve gelişim yaşanıyor. Üniversite sadece kent merkezinde değil ilçelere açılarak büyümesini sürdürüyor. Son dönemde Sapanca'da Turizm Fakültesi açıldı. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Bilimleri Fakültesi'ne, Sağlık Yüksekokulu'da Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dönüştü. Diş Hekimliği Fakültesi de açıldı.
Daha önce Kocaeli'de eğitimlerini alan Tıp Fakütesi öğrencileri Korucuk'ta ki binada eğitimlerine başladı.

İlçelerden sadece Hendek'teki Fakülte'de 5 bine yakın öğrenci öğrenim görüyor. Hemen hemen her ilçede meslek yüksekokulu bulunuyor. Son olarak yeni yerleşim bölgesi Camili'de meslekyüksek okulu açılması için adım atıldı. 
Yaşanan bu hızlı değişim beraberinde öğrenci sayısını arttırdı. 2012 yılında 64 bin 947 olan öğrenci sayısı sadece 4 yılda 85 bine yaklaştı.
Öğrenci sayısının artmasına karşın konaklama konusunda bir sorun yaşanmıyor. Artan öğrenci sayısına karşın "Sakarya'da erkek öğrenci yurtları" ve kız öğrenci yurtlarının sayısı da artış gösterdi.
Esentepe kampüsünün bulunduğu Serdivan Kemalpaşa Mahallesi'nde yeni öğrenci yurtları açıldı. Özellikle Serdivan bölgesinde apart dairelerin sayında ciddi artışlar oldu.Yurt sayısındaki artış rekabeti de beraberinde getirdi. 
"Sakarya'da yurtlar" öğrenci çekebilmek için birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor. Zira 5 yıldızlı otelleri aratmayan bazı yurtlar, öğrencilere özel banyo, tuvalet, buzdolabı,televizyon ve telefonu olan farklı oda seçenekleri sunuyor. Bu yurtlarda yüzme havuzu, sauna, bilardo ve spor salonu gibi imkanlarda yer alıyor. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç