Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,04:58:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3610 0,13
EURO
34,9659 0,28
ALTIN
2.325,38 0,21
BİTCOİN
$70.785 1,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
31 Mayıs 2016 - 12:23
31 Mayıs 2016 - 12:233 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Büyükşehir’den Mülteciler İçin Büyük Adım

Mülteci çocukların eğitimi için inşa edilen okul projesinde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde bulunan mülteci çocuklara yönelik bir eğitim merkezi olacak olan binada çalışmalarımız devam ediyor. Projenin yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Ortak paydaşlarımız ile birlikte projelendirdiğimiz bu merkezimizi yeni eğitim öğretim döneminde hizmete alacağız” dedi.

Büyükşehir’den Mülteciler İçin Büyük Adım
Toprak Turizm


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da mülteci çocukların eğitimleri için kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’ın da hazır bulunduğu incelemelerde Başkan Toçoğlu, yetkililerden çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Toçoğlu, Valilik, İHH, KADEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekte bulunduğu merkezin yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini açıkladı. 

Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde bulunan mülteci çocuklara yönelik bir eğitim merkezi kuracağımızın müjdesini kısa süre önce vermiştik. Gerekli onayların alınmasının ardından proje çalışmalarımızı başlattık ve kısa süre içerisinde okulun ihalesini gerçekleştirdik. Şuanda tadilat çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni eğitim ve öğretim dönemine kadar burayı tamamlamış olacağız. Şehrimizde misafir olarak bulunan sığınmacı kardeşlerimiz adına önemli bir çalışmayı daha hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Örnek Bir Çalışma

Başkan Toçoğlu, “Ülkemiz Ortadoğu coğrafyasında yaşanan zulüm karşısında ensar olma görevini layıkıyla yerine getiriyor. Duruma Sakarya özelinde baktığımızda ise çok güzel bir tablo karşımıza çıkıyor. Hamdolsun şehrimizde bulunan mülteci kardeşlerimiz konusunda hemşerilerimiz gerekli hassasiyetleri gösteriyor. Bunun yanında misafirlerin bir yandan da topluma entegre olmaları adına eğitimin önemli bir şart olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle ortak paydaşlarımız ile birlikte eğitim merkezimizi hizmete alacağız. Ülkemizin diğer şehirlerine de örnek bir çalışma olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yüzde 60’ı Tamam

Çalışmalar ile ilgili ayrıntıları paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise; “Binamızın iç ve dış kısımlarında arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Tamir ve tadilat işlemleri hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Okul projemiz konferans salonu, sınıfları ve diğer tüm ayrıntıları ile son derece modern bir hâl alacak. Bunun yanında binamızın alt kısmında da SAMEK sınıfları oluşturacağız. Projenin yüzde 60’lık kısmını tamamladık. İnşallah yeni eğitim öğretim döneminde bu merkez hazır olacak” diye konuştu.

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç