19 Nisan 2024|Cuma,06:43:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,6159 0,43
EURO
34,7691 0,11
ALTIN
2.503,26 0,76
BİTCOİN
$61.768 0,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Aralık 2013 - 11:24
23 Aralık 2013 - 11:243 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Küçücek’te Şeb-i Aruz

Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 740. seneyi devriyesini anma töreni Akyazı Küçücek Mahallesi Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği (TEKDER)’ de gerçekleşti

Küçücek’te Şeb-i Aruz
Yön Bul Akademi


 

 

Açılış konuşmasını TEKDER Onursal başkanı Adil Yıldız yaptı.

2002 yılında kurulan TEKDER 5 yılda 36 ülke temsilcisini ve ülke içinde de bir çok misafiri ağırladı. Bu tür Sosyal etkinliklerin zaman, zaman gerçekleştirildiği dernekte bu yıl alınan kara doğrultusunda ikincisini gerçekleştirdiler, Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 740. seneyi devriyesinde Şeb-i Aruz töreni büyük bir huşu içinde gerçekleşti.

Mevlana hazretlerinin hayatının anlatıldığı konuşmalar ve sine vizyon gösterilerinin ardından, Türk Tasavvuf Musikisinin seçkin örneklerinden oluşan bir konser verildi. Ve akabinde de Sema gösterileri gerçekleşti.

Hazreti Mevlana’nın dünya görüşünün ve hayatının konu edildiği programa, çok sayıda Küçücek Mahalleli ve Akyazılı yanı sıra Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’da katıldı.

Başkan Yazıcı; “Şeb-i Aruz Mevlana hazretlerinin Hakka vuslatıdır. Hal diliyle bize çok şey anlatıyor. Kardeşliğin ve paylaşmanın kapısını aralıyoruz. Paylaşmak her şeyi ve kardeş olmanın sırrına erebilmektir meselemiz. Bu akşam hazreti Mevlana’yı anıyoruz ancak sonuçta çıkarabilmeliyiz. Bugün Suriye’de ağlayan kardeşlerimiz var işte onlar bizim kardeşlerimiz onların yanında olabilmek ve onlar gibi olabilmek işte işin sırrı, ben buradaki bu etkinliği düzenleyen tüm kardeşlerime bizlere bu huşu dolu geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum ve her zaman yanlarında olduğumu yinelemek istiyorum” dedi.  

Gecede birer selamlama konuşması yapanlar ilk konuşmacı emekli müftü araştırmacı yazar Ragıp Güze,ilçe müftüsü Mehmet Şenokur,il kültür müdürü Hüseyin Korkmaz, sosyal işler müdürü ve Fikret Dönmez konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yapan konuşmacılar zaman birlik zamanı gel ne olursan ol yinede gel felsefesini unutmayalım ülkemiz ve islam birliği adına kenetlenerek birlikteliğimizi perçinleyelim dediler.

Geceye Akyazı MHP belediye başkan adayı Bahattin Dertlioğlu’da katılarak birlik ve beraberlik ten yana olduklarını dile getirdi. Diğer katılımcılar ise şöyle Konya Mevlevi şefi Nejat Tezcan,Genel koordinatör Ahmet Albay, saski müdürü,Sakarya Evren TV  müdürü ve bağcılar sorumlusu Fikret Dönmez ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Akyazı ve çevre illerden katılımın yoğun olduğu program dolu, dolu geçti ve izleyenler manevi atmosferden çok etkilendiler.

Ethem Acar

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç