25 Nisan 2024|Perşembe,15:59:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5402 0,00
EURO
34,8824 0,15
ALTIN
2.430,56 0,30
BİTCOİN
$63.356 4,64
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Kasım 2014 - 11:08
14 Kasım 2014 - 11:084 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Gürpınar'dan Erenler Belediyesi'ne Cevap Gecikmedi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Hendek’de yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yaşanan krizi yorumlarken dile getirdiği “Erenler halkı da ayaklanabilir” sözünü “provoke edici ve halkı kışkırtıcı” olarak yorumlayan Erenler Belediyesi’ne cevap verdi.

Gürpınar'dan Erenler Belediyesi'ne Cevap Gecikmedi
Toprak Turizm


“SU TESTİSİ KIRILMADAN…”

 

Gürpınar konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, Belediye’ye “Yarası olan gocunur” dedi.

Erenler Belediyesinin açıklamalarını “gerçeğe aykırı ve mesnetsiz” olarak nitelendiren Gürpınar, “Yapmış olduğumuz açıklamalar tamamen iyi niyet çerçevesinde, halishane duygularla, yaşanmış olayların yaşanmaması için, Su Testisi Kırılmadan tedbir almak adına, kamuoyunu ve uygulama yapan idareleri bilgilendirme amacına yöneliktir” dedi.

 

İşte İMO Başkanı Gürpınar’ın Erenler Belediyesi’ne verdiği cevaba ilişkin yazılı açıklama:

           

“13.Kasım.2014 tarihli İlimiz yerel gazetelerinde ve internet sitelerinde yer alan, Erenler Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada;

 

            Odamızın ve Şube Başkanımızın adı kullanılarak Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ile ilgili yapmış olduğumuz açıklamalar halkı ayaklandırıcı ve provoke edici olarak algılanmış olup Odamız ve Şube Başkanımız hakkında gerçeğe aykırı mesnetsiz iddialarda bulunulmuştur.

 

Odamız 6235(değişik 7303) Sayılı yasayla Kurulmuş Kamu Kurumu niteliğinde bir Meslek Odası’dır. Kamu adına görev yapan odamızın Kuruluş amaçları arasında, Meslek Alanı ile ilgili yapılan uygulamaları – gelişmeleri tartışmaya açarak kamuoyunu bilgilendirmek ve ilgisine sunmak vardır.

 

            Odamız ve Şube Başkanımız bu amaçları doğrultusunda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi Kısaca Kentsel Dönüşüm olarak bilinen Yasa ile ilgili yapılan uygulamaları ve uygulamalarla ilgili görüşlerini Kamuoyu ile paylaşmıştır.

 

            Yapmış olduğumuz açıklamalar tamamen iyi niyet çerçevesinde, halishane duygularla, yaşanmış olayların yaşanmaması için, Su Testisi Kırılmadan tedbir almak adına, Kamuoyunu ve Uygulama Yapan İdareleri bilgilendirme amacına yöneliktir.

 

            Odamızın ve Şube Başkanımızın söyledikleri yapılıyor ise veya yapılmış ise Erenler Belediye Başkanlığı yapmış olduğumuz açıklamalardan niçin alınmıştır. Buna bir anlam verilememiştir. Üzerlerine alınmalarına gerek yoktur. Bu konuda “Yarası olan gocunur” diyoruz.

 

            Erenler Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Odamızın ve Şube Başkanımızın “Provokatif, kinci ve intikam duygusu içinde” olduğu ifade edilmiştir. Kamu görevi yapan Odamızın ve Şube Başkanımızın hiç kimseye ve hiçbir kuruma karşı kin ve nefreti yoktur. Olması da mümkün değildir. Kamu görevinde kin ve nefret duygularına yer olmadığını, olmaması gerektiğini, Kamu hizmetlerinde her vatandaşa eşit hareket edilmesi gerektiğini Erenler Belediye Başkanlığına hatırlatırız. Burada Belediye Başkanlığı’nın tutumunu “ Kişi karşısındakini nasıl bilir, Kendisi gibi” deyimi ile başbaşa bırakıyoruz.

           

            Ayrıca yapılan açıklamada Odamızın ve Şube Başkanımızın konu ile ilgili toplantılara icabet etmediği ifade edilerek kamuoyuna yanıltıcı bilgi verilmiştir.

 

            6306 Sayılı Kanun Uygulamaları ile ilgili olarak Erenler Belediyesi tarafından Odamız ve Şube Başkanımız hiçbir toplantıya davet edilmemiştir.

 

            Belediye Başkanlığını çağrılı bulunduğumuz, hangi toplantıya katılmadığımızı ispata davet ediyoruz ve hangi toplantıya davet edildiğimizi öğrenmek istiyoruz.

 

            Meslek alanımızla ilgili davet edildiğimiz her toplantıya hiçbir ayırım yapmadan katılmak ve görüşlerimizi bildirmek görev anlayışımızın olmazsa olmazıdır. Odamız ve Şube Başkanımız bu güne kadar bu anlayış ile görev yapmış olup bundan sonra da yapmaya devam edecek, bilimsel doğruları ve çalışmaları Kamuoyu ile paylaşacaktır.

 

 

            Kamuoyunu aydınlatmak adına durumu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç