Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,14:38:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3271 0,24
EURO
35,0823 0,11
ALTIN
2.300,12 0,99
BİTCOİN
$70.718 0,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
13 Aralık 2016 - 08:15
13 Aralık 2016 - 08:153 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SOKAK HAYVANLARINI REHABİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Akyazı Belediyesi Sağlık işlerine bağlı ekipler sokak hayvanları bakım ve iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor

SOKAK HAYVANLARINI REHABİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yön Bul Akademi


Akyazı Belediyesi Sağlık işlerine bağlı ekiplerce ilçe genelinde sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve iyileştirme işlemlerinin yapılması amacıyla toplanarak hayvan barınağına sevk edilme çalışmaları aralıksız sürüyor.
 
Soğukta aç kalan sokak sahipsiz sokak hayvanları besleniyor
 Özellikle soğuk kış şartlarında sokaklarda çaresiz yiyecek bulamayan ve aç olarak dolaşan tüm sahipsiz sokak hayvanlarının imdadına yetişen ekipler İlçenin birçok noktasına hayvanların bulabileceği şekilde yiyecek ve içecek su bırakarak onların yaşamalarına yardımcı oluyor. Küçücük bir parça yiyecek bulunca oldukça sevinen ve mutlu olan sevimli hayvanlar Akyazı belediyesinden kendilerine uzanan yardım eline yaptıkları sevgi dolu hareketlerle karşılık vermeye çalışıyorlar.
 
Hasta ve Sakat durumdaki hayvanlar tedaviye götürülüyor
Hayvanların doğal yaşamları için zor geçen soğuk havalarda özellikle bir kenarda hastalıktan yâda yürüyemeyecek durumda sakat olan ve adeta ölüme terk edilmiş Sahipsiz Sokak hayvanlarını da arayıp bulan ekipler bu durumdaki birçok hayvanı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hayvan barınağında veteriner hekimlerce tedavilerini yâda gerekiyorsa ameliyatlarını yaptırıyorlar. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasının ardından bir ayağını kaybeden bir köpeği bu şekilde Hayvan barınağı veteriner hekimlerine götüren Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ekipleri sevimli hayvanın ameliyat ettirerek kaybettiği bacağının olduğu yerdeki yaradan dolayı hayvanın enfeksiyon kapmasını da engellemiş oldular.
 
Küpesiz ve aşısız hayvanlar toplanarak Aşılama çalışmaları yaptırılıyor.
 Bir yandan soğuk kış şartlarında sokaklarda çaresiz ve aç kalan hayvanları besleyen, Hasta ve sakat durumdaki hayvanların tedavilerini yaptıran Sağlık işleri ekipleri,diğer yandan da Sokaklarda başıboş dolaşan ve aşısız küpesiz sokak hayvanlarını da yakalayarak Hayvan barınaklarında gerekli aşılama işlemlerini yaptırıyor. Aşılama, küpe takılması ve diğer işlemlerin tamamlanmasının ardından 3 gün içerisinde yakalanan hayvanlar doğal hayatlarına geri salınıyorlar.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç