16 Nisan 2024|Salı,16:41:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,4847 0,23
EURO
34,5827 0,26
ALTIN
2.481,69 0,06
BİTCOİN
$62.874 4,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
26 Aralık 2016 - 09:58
26 Aralık 2016 - 09:586 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Akyazı Fakültenin Gelmesini Bekliyor

Akyazı tüm kurumları ile teyakkuzda görüşmeler toplantılar kulisler ve fizibilite çalışmaları fakülte için devam ediyor.

Akyazı Fakültenin Gelmesini Bekliyor
Yön Bul Akademi


Yıllardır Akyazı’nın gündeminden düşmeyen Fakülte isteği, Sakarya’ya yeni kurulacak olan Orhan Bey Üniversitesi ile daha da alevlendi. Akyazı tüm kurumları ile teyakkuzda, görüşmeler, toplantılar, kulisler ve fizibilite çalışmaları hızla devam ediyor.
 
Akyazı Heyetinin Rektör Ziyareti…
Geçtiğimiz Cuma günü (23 Aralık 2016) Sakarya Üniversitesi Rektörü Sayın; Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret eden Akyazı Heyeti, Fakülte isteğini yineledi. Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Gündüz ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yılmaz Karaçayır’dan oluşan Akyazı Heyeti Sakarya Üniversitesi Rektörü Sayın; Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. 
 
Fizibilite Çalışmaları Tamam…
Samimi ve sıcak bir havada gerçekleşen ziyarette, Sakarya’ya yeni kurulacak Orhan Bey Üniversitesi, Fakültelerin genel anlamda durumu ve Akyazı’ya getirilmesi düşünülen Fakülte ve Fakülteler hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu. 
 
3 Alternatif Yer, 3 Alternatif Fakülte İsteği…
Akyazılıların Fakülte isteğini ve beklentisini Rektör Elmas’a yineleyen heyet üyeleri kendi fikirlerini ve çalışmalarını da sundular. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın talimatıyla, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Gündüz’ün hazırlamış olduğu ve içinde Akyazı’ya getirilecek Fakülte ve Fakültelerle ilgili fizibilite çalışmalarının bulunduğu raporu birlikte incelediler. Özelikle; 3 Alternatif Fakülte üzerinden yapılan görüşmede raporda da belirtilen 3 alternatif fakülte alanı söz konusu oldu. 
 
Ticaret ve Sanayi Camiası Hazır…
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z. Şinasi Bayraktar “ İlçemiz tüm halkı ile birlikte Fakülte konusunda önemli bir beklenti içerisindedir. Biz Ticaret ve Sanayi camiası olarak ta diğer kurumlarımızla birlikte aynı payda üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ve bu minvalde de Akyazı’mıza Fakülte ve Fakültelerin gelmesini arzu ediyoruz.  
 
Tüm Dinamikleri ile Akyazı Fakülte ve Fakülteler için Hazır…
Akyazılıların tüm dinamikleri ile Fakülte ve Fakülteleri beklediğini ifade eden, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan; “Yıllardır beklenen Fakülte hayalinin sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Akyazı’mız tüm dinamikleri hazır bir haldedir. Sakarya’ya yeni kazandırılacak olan Orhan Bey Üniversitesinin en az 3 Fakülte ile Akyazı’da temsil edilmesini bekliyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz bir çok çalışma, ziyaret ve toplantı ile bu konuyu sıcak tutuyoruz. 617 km2’lik yüzölçümü ve 70 mahallede 85.000’ne varan nüfusu ile her geçen gün göç alan İlçemiz, ulaşım açısından da Ülkemizin en şanslı ilçelerinden biridir. Ulaşımı E-5 ve tem Otoyolu ile çok kolay, İstanbul’a 1,5 saat, Ankara’ya 2,5 saatlik mesafe ile Asya ve Avrupa kıtaları arasında uğrak yeri olmaya, Tarım’ı, Sanayisi, ve Turizmi ile gelişen ve daha da gelişmeye müsait bir ilçe konumundadır. Ve ilçemiz Esnafı, işçisi, memuru ve tüm halkı ile Fakülte’yi fazlasıyla ve ziyadesiyle hak etmektedir ”dedi.
 
Akyazı Fakülteyi Fazlasıyla Hak Ediyor…
İlçemize yeni atanan ve ilk geldiği günden bu yana diğer konuların yanında Üniversite konusu ile de çok yakından ilgilenen Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı da “ Akyazı ilçemiz Tarımı, Sanayisi ve Turizmi ile gelişmekte ve bölgede söz sahibi önemli bir ilçe yeni kurulacak Üniversitenin ilçemizde fakültelerinin olması için yapılacak tüm çalışmaları el birliği ile gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanımız, Oda Başkanlarımız ve diğer tüm kurumlarımızın yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde bu konu ile ilgili olumlu ve istekli görüşlerini alıyoruz. Bu meyanda Akyazı ilçemiz öteden beri Fakülteyi ve Fakülteleri fazlasıyla hak etmektedir”
Her Zaman Deste Vermeye Hazırız…
 
Akyazı heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren;Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise; “ İlimize önümüzdeki dönemde kurulacak olan 2. Üniversite Orhan Bey Üniversitesinin zaten jeopolitik ve ekonomik açıdan hareketli ve zengin olan ilimize diğer açılardan da ivme kazandıracağı aşikardır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya Üniversitesi olarak Akyazı’da hali hazırda Eğitime devam Akyazı Meslek Yüksek Okulu’nun yanı sıra yeni üniversite ile birlikte aynı canlılığın Akyazı ilçemizde de olacağı hiç kuşkusuzdur. Akyazı’nın da halkı ve tüm kurumları ile bu işin üzerine ciddiyetle gitmesi sizin açınızdan çok gurur verici, sizi tebrik ediyorum. Biz de Akyazı’nın bu isteğinden ve kazanımından yanayız. Ve sizlerin çalışmalarının paralelinde biz de her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç