20 Nisan 2024|Cumartesi,16:58:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.859 1,48
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Aralık 2016 - 11:37
26 Aralık 2016 - 11:373 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ Konsey Seçimlerine MBD Damgası

Sakarya Üniversitesi, Üniversite Konseyi ve Bölüm Başkanlığı seçim süreci geçen hafta bitti.Son derece çekişmeli geçen seçimde ÜNİAK Konsey seçimlerini kazandı.Seçimin gizli kahramanları seçimlere damga vurdu.

SAÜ Konsey Seçimlerine MBD Damgası
MARMARA GÖZ


Gizli Kahramanlar Kimlerdi? 
 AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birim Başkanlığı (ÜNİAK)  ve Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Üniversite Teşkilatı’nın oluşturduğu koalisyon, konsey başkanlığını kazandı. ÜNİAK 12 bölüm başkanlığını ve MBD ise 6 bölüm başkanlığını kazandı. ÜNİAK ve MBD koalisyonu 18 bölüm başkanlığını kazanırken Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı ise ancak 14 bölüm başkanlığını kazandı. Sakarya Üniversitesi kurulduğu günden beri yani 25 yıldır konsey yönetimi Ülkü Ocaklarındaydı. 
AK Parti Sakarya Gençlik Kolları yıllardır siyasi ve ekonomik gücüne rağmen konsey seçimlerinde istediği başarıyı bir türlü elde edemedi. Sakarya’da ki yerel iktidarını  SAÜ’ye taşıyamadı. Bu yıl ki konsey seçimlerinde de AK Parti bütün siyasi gücünü ortaya koydu. Etkili bir kampanya yönetti. Hatta adaylarını billboardlara çıkartarak destek istedi. Bütün bu çalışmalara rağmen çoğu ilçelerde ki MYO’lar olmak üzere 12 bölüm kazanılabildi. Üniversitenin merkez kampüsünde ise ÜNİAK başarılı olamadı. 

MBD olmasaydı, ÜNİAK bu yılda Konseyi kaybedecekti
 Alperen Ocakları ve BBP’den ayrılan milliyetçi/muhafazakar gençlerin kurduğu MBD, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’yi desteklemiş ve AK Parti’nin oylarının 7 Haziran Seçimlerine göre yüzde 13 arttırmasında büyük bir rol oynamıştı. MBD, 1 Kasım Seçimlerinde AK Parti ile yaptığı seçim iş birliğini üniversite konsey seçimlerine de taşıdı. MBD, SAÜ’nün etkili bölümleri olan Spor Bölümleri (BESYO), Sağlık, Eğitim ve İşletme Fakülteleri ile birlikte Sapanca ve Kırkpınar MYO’ları da olmak üzere 6 bölümde, bölüm başkanlıklarını kazandı. MBD’nin SAÜ’de elde ettiği başarıda MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, Üniversite Başkan’ı Emin Alişan, İl Başkan’ı Rıza Vardar ve Hayati Öztürk’ün büyük katkısı var. Bu isimler bizzat sahaya inerek MBD’nin SAÜ’nün öğrenci yoğunluğu çok olan, etkili bölümlerinin kazanmasını sağladılar. 
 Konsey seçimlerini ÜNİAK ve MBD koalisyonu kazanırken konsey başkanı da İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanlığı’nı kazanan ÜNİAK’lı Muhamed Ali Öztürk oldu. Konsey yönetiminde ise 4 MBD’li yer alacak. 
ÜNİAK ve MBD koalisyonu, 25 yıldır SAÜ’de iktidar olan Ülkü Ocaklarının iktidarına son verdiler.  Bu ÜNİAK ve MBD için çok önemli  bir başarı. Öğrenci konseyi seçimlerinin bu gruplar tarafından kazanılması SAÜ’lü öğrencilerin şehirle daha çok bütünleşmesini sağlarken  SAÜ’de ki  öğrenci etkinliklerinin de artması anlamına geliyor. Şehrimize hayırlı olsun.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç