26 Nisan 2024|Cuma,08:22:32
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5560 0,21
EURO
34,9367 0,10
ALTIN
2.444,87 0,35
BİTCOİN
$64.223 0,08
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Mayıs 2017 - 06:16
15 Mayıs 2017 - 06:163 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Uluslararası öğrenci buluşması final yaptı

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan ve programa katılan 3500 uluslararası öğrenciler arasında Sakarya Üniversitesinde okuyan öğrenciler de vardı.

Uluslararası öğrenci buluşması final yaptı
Toprak Turizm


Final programına Sakarya 2 otobüs ile katıldı. Hüma Uluslararası Öğrenci Derneği ile Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği'nin birlikte organize ettiği katılım ile Sakarya, final programında yerini aldı. Manas destanını Sakarya'dan katılan öğrenci okudu.
29-30 Nisan 2017 tarihinde Sakarya demokrasi meydanında 56 ülke temsil edilmiş ve büyük bir ilgi görmüştü. Hüma Uluslararası Öğrenci Derneği ile Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği'nin yıl boyunca devam eden faaliyetleri sayesinde Sakarya'daki uluslararası öğrenciler, Türkiye'nin gönüllü elçileri olmaktadır.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde "10. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı" düzenlendi. 22 Nisan 13 Mayıs tarihleri arasında 20 ülkede ve Türkiye'de 55 şehirde gerçekleşen buluşmanın finali İstanbul'da yapıldı. Final programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.
Programda yaptığı konuşmada Kurtulmuş, 'Dünyanın çok önemli değişikliklerden geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. Önümüzdeki 10 yıllar şimdiye kadar yaşadıklarımızdan çok daha çetin yeniden oluşlara sahne olacaktır. Dünya büyük bir siyasi ve ekonomik yeniden oluş düzeninin içine girecektir. Tarih boyunca biriktirdiğimiz tecrübeden hareketle hep beraber, Afrika'dan Asya'ya kadar bütün ülkelerdeki halklarımızı yeniden bilinçlendirmek, güçlendirmek başta sizlerin vazifesidir. Gittiğiniz her yerde tarih boyunca yaşanan bir sürü yanlışlıkları, zulümleri ders olarak çıkaracağız ve yeni, adaletli, barış içinde bir dünyanın kurulması için bütün gücümüzle var olacağız" dedi.
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte Kazakistanlı öğrenciler Kazak türküleri seslendirirken, Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu. Kırgızistanlı öğrenciler Manas destanını seslendirdiler. Endonezyalı, Etiyopyalı, Yemenli, Suriyeli, Pakistanlı öğrenciler, farklı sahne gösterileri ile programı izleyen uluslararası öğrencileri coşturdular.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç