19 Nisan 2024|Cuma,21:43:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5872 0,35
EURO
34,7842 0,15
ALTIN
2.509,43 1,00
BİTCOİN
$64.288 2,18
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
15 Mayıs 2017 - 13:17
15 Mayıs 2017 - 13:173 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Tüp bebek merkezinde ilk gebelik gerçekleşti

Bir ay önce hizmete açılan SAÜEAH Tüp Bebek Merkezi’nde ilk gebelik oluşumu meydana geldi. Çocuk özlemi çeken ailelere umut olan merkezi ziyaret eden Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, ilimize önemli bir merkez kazandırıldığını kaydetti.

Tüp bebek merkezinde ilk gebelik gerçekleşti
Yön Bul Akademi


Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri bünyesinde yer alan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) merkezi Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya’dan sonra Sakarya’da 4 Nisan’da hizmete girdi. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Korucuk Kampüsü’nde hasta kabulüne başlayan Tüp Bebek Merkezi bir aylık dönemi geride bırakırken, merkeze başvuran hastalarda ilk gebelik olgusu gerçekleşti.

PASTALI KUTLAMA

Çocuk özleme çeken ailelerin başvurduğu merkezde ilk gebelik oluşumunun meydana gelmesi dolayısıyla kutlama yapıldı. Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın da katıldığı kutlamada Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlusu, Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu ekibiyle birlikte pasta kesti. Genel Sekreter Sağlam’a merkezde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Cevrioğlu, SAÜEAH bünyesinde kurulan ÜYTE merkezinde çalışan ekibin infertilitede uygulanan tetkik ve tedavi yöntemlerini uluslararası referans merkezlerinin standartlarında uygulayabilme potansiyelin olduğunu kaydetti.

BİR AYDA İLK GEBELİK OLUŞTU

Merkezde bir aylık dönemde yapılan çalışmaları değerlendiren Cevrioğlu, “İlk hastamızdan yumurta toplama işlemimizi 15 Nisan da gerçekleştirdik. Bugüne dek toplam 12 olguya işlem yapıldı. Embriyo transferi yaptığımız 3 olgudan birinde gebelik elde ettik. Transfer işlemlerini yaptığımız diğer 7 olgunun sonuçlarından umutluyuz. Henüz başlangıç aşamasında olduğumuz için klinik ve laboratuvar standartlarında oluşabilecek sıkıntıları minimum indirme, kontrollü gidebilme amacıyla tedaviye başladığımız olgu sayısını kısıtlı tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

İL DIŞINDAN GELİYORLAR

Özel sağlık kuruluşlarının yatırım yaptığı tüp bebek merkezlerinin artık kamu hastanelerinde de hizmet veremeye başlamasının önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, merkezin Sakarya’ya kazandırılmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Açılalı bir ay olmasına karşın merkeze gösterilen ilginin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Sağlam “SAÜEAH bünyesinde böyle bir merkezin Sakarya’ya kazandırılması memnuniyet verici. Merkezde deneyimli bir ekibin yanı sıra son teknoloji cihazlarla hizmet veriliyor. Çocuk özlemi çeken ailelerimiz için sadece ilimizden değil çevre illerden de tüp bebek merkezine hasta gelmeye başladı. Merkeze başvuranlarda ilk gebelik oluşumu gerçekleşmesi dolayısıyla SAÜEAH Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu başta olmak üzere burada hizmet veren tüm ekibi kutluyorum.” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç