19 Nisan 2024|Cuma,06:19:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,6069 0,41
EURO
34,7780 0,13
ALTIN
2.524,80 1,62
BİTCOİN
$61.691 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Mayıs 2017 - 09:56
18 Mayıs 2017 - 09:562 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

‘En Büyük Haber’ tiyatroseverlerle buluştu

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen ‘En Büyük Haber’ isimli tiyatro oyunuyla devam etti.

‘En Büyük Haber’ tiyatroseverlerle buluştu
Yön Bul Akademi


Büyükşehir Belediyesi Mayıs Kültür Sanat Etkinlikleri Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen ‘En Büyük Haber’ isimli tiyatro oyunuyla devam etti. Hikayesini Ahmet Mercan’ın kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini ise Yunus Emre Obut üstlendi. Kur'an-ı Kerim'in anlaşılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan oyun AKM’de tiyatroseverlerle buluşurken, seyirciler tiyatro bitiminde oyuncuları ayakta alkışladı.

Üç adam’ın Kur’an ile tanışma süreci

‘En Büyük Haber’ tiyatrosunun hikayesi ise kısaca şöyle; Muhsin iflas etmiş bir fabrikatördür. Haciz ve davaların etkisinden uzaklaştırmak için kızı ve karısını memlekete yollar. Fakir bir semtte tek oda bir ofis tutup işlerine devam etmeye çalışır. Arkadaş bildikleri kişiler işleri bozulunca ondan uzaklaşır ve onu bir başına bırakırlar. Fabrika müdürü İlyas ve çaycı Hayri her şeye rağmen Muhsin’i yalnız bırakmazlar. Muhsin derin bunalımdan intihar ederek kurtulmayı planlar, tüm denemelere rağmen başaramaz. Bir gün Muhsin’in köylüsü olduklarını iddia eden Sefer ve Rasim ofisi ziyaret ederler. Rasim ve Sefer bir gece ofiste bulunan kasayı soymak için harekete geçerler. Soygun esnasında etrafta bulunan kitaplara çarpan Rasim düşürdüğü Kur’an-ı Kerim’i okumaya başlar. Bu esnada Muhsin iki hırsızı ansızın yakalar. Rasim ve Sefer Kur’an-ı Kerim’in kendileriyle konuştuğunu söylerler. Bu üç adam Kur’an ile tanışma sürecine gider ve değişim başlar.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç