Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:45:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3752 0,18
EURO
34,9685 0,28
ALTIN
2.325,73 0,23
BİTCOİN
$69.976 0,97
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Mayıs 2017 - 12:02
29 Mayıs 2017 - 12:023 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Profesyonel hemşireliği anlattılar

Akademisyenlerin sunumlarıyla gerçekleşen “Profesyonellikle Bütünleşen Bilimin Aydınlığı Hemşirelik” sempozyumu Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda geniş katılımla yapıldı.

Profesyonel hemşireliği anlattılar
Yön Bul Akademi


Profesyonellikle Bütünleşen Bilimin Aydınlığı Hemşirelik Sempozyumuna, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hediye Aslan, İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Dr. Sevim Şen, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden Gülsüm Kaya Zengin, kamu ve özel hastanelerde görev yapan hemşireler, Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile ilimizde faaliyet gösteren sağlık meslek lisesi eğitimcileri ve öğrencileri katıldı.

Geniş katılımla gerçekleşen sempozyumun ilk sunumu Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam tarafından “Sağlık ekibinde hekim gözüyle hemşire” konusuyla yapıldı. Sağlam, sağlık hizmetinin icrasında birçok alanda görev yapan personelin tanımının yapıldığına dikkat çekerek “Bir saatin içindeki cıvatalar, dişliler, çarklar ve her parça nasıl saatin doğru düzgün çalışmasını sağlıyorsa, sağlık hizmetlerinde de tüm gruplar ve elemanlar aynı şekilde sağlık hizmetinin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlar. Hemşirelerimiz bu sistemin vazgeçilmezidir. Hekimlik kadar kutsal bir meslektir hemşirelik. Sağlık tesisine gelen hastaya ilk dokunan kişidir hemşire. O hastayı yatıran, iyileşmesi şifa bulması için inesini yapan, serumunu takan, hekimin söylediklerini yaparak tedaviyi gerçekleştiren kişidir. Hemşire hekimin yardımcısıdır. Benim için hemşire bir şefkat örneğidir, bir ekip elemanıdır. Sağlık ailesinin bir bireyidir.” diye konuştu.

Genel Sekreterlik Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz De Asis önderliğinde sağlık meslek lisesi öğrencileri tarafından Hemşirelik Andı okunmasının ardından, Yrd. Doç. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren “Hemşirelik Benlik Saygısı ve Meslektaş Dayanışması” konulu sunumunu gerçekleştirdi. “Hemşirelerin güçlenmesinde NLP tekniklerinin kullanımı” konusunda sunumda bulunan Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Sevim Şen’in ardından “Kurumsal kültürde hemşirelerin iyileştirici gücü” konusunda ise SAÜEAH Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi personeli Gülsüm Kaya Zengin bilgiler verdi. Sempozyumun sonunda konuşmacılara plaket takdiminde bulunuldu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç