Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:35:17
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3711 0,17
EURO
34,9696 0,27
ALTIN
2.325,48 0,22
BİTCOİN
$70.121 0,28
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Haziran 2017 - 15:26
04 Haziran 2017 - 15:263 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya yerli otomobili istiyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Toyota Türkiye'deki başarısı ile tüm dikkatleri üzerine çeken ve otomotiv sektörü denince akla gelen ilk isimlerden Orhan Özer, milli ve yerli motor üretimi için çalışmalar yapan mühendislerle birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.

Sakarya yerli otomobili istiyor
Toprak Turizm


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB 73. Genel Kurulunda yerli otomobil üretimi için TOBB'u işaret etmesi ile Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya gelmiş ve çalışma başlatmıştı. Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya hedefiyle altı yıl önce projelere start veren ve yerli oto üretimine ev sahibi olmak istediklerini dile getiren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Toyota Türkiye'deki başarısı ile tüm dikkatleri üzerine çeken ve otomotiv sektörü denince akla gelen ilk isimlerden Orhan Özer, milli ve yerli motor üretimi için çalışmalar yapan mühendislerle birlikte Başkan Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Heyet Sakarya'nın son durumunu ve yerli otomobil çalışmalarındaki son gelişmeleri aktardı.

Ziyaret ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Kösemusul, “Sn. Cumhurbaşkanımızın iradesi, Türk iş dünyamızın azmi ve cesareti ile yerli otomobilin hedeflenen zamanda yollarda olacağına inanıyorum. Bu konuda Sakarya olarak uzun zamandır istekli ve gayretliyiz. Sakarya'mızı milli üretimler ve otomotiv şehri hedefiyle hazırlıyoruz. Şehrimizin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı, sıfır hatalı kaliteli üretimi, sektör ihracatındaki büyük başarısı yerli oto iddiamızın gücünü zaten gösteriyor. Şehrimizde yer hazırlayıp bu çok önemli milli yatırıma ev sahibi olmak istemekle birlikte hem organizasyon hem de üretim noktasında da fikirlerimiz, çalışma ve projelerimiz var. Sektörün önemli ismi Orhan Özer Bey ve Sakarya Teknokentimizden motor üretimi konusunda tecrübeli mühendislerimizle birlikte TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ettik; yol haritamızı anlattık. Yakın ilgileri ve destekleri için değerli Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Milli Tank ve Milli Tren gibi Yerli ve Milli Otonun üretim yeri de milli üretim şehri Sakarya'mız olmalıdır” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç