Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:38:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3695 0,16
EURO
34,9655 0,28
ALTIN
2.325,62 0,22
BİTCOİN
$69.948 0,95
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
05 Haziran 2017 - 11:35
05 Haziran 2017 - 11:356 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Payitaht Abdülhamid Oyuncuları Sakarya Haber Önemli Açıklamalarda bulundu.

TRT’nin sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid oyuncularından “Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu (SEKA parkta) Kocaeli Maya film stüdyolarında “insanlarımıza gerçek tarihimiz anlatılmamış. İngiliz şövalyelerinin hayatını ve öykülerini okuyarak, izleyerek büyütülen bir nesiliz biz. Şimdi kalkıp Avrupa dizinin yayından kaldırılmasını istiyor. “dedi.

Payitaht Abdülhamid Oyuncuları Sakarya Haber Önemli Açıklamalarda bulundu.
Yön Bul Akademi


Payitaht Abdülhamid dizinin sosyal medya ayağını gönüllü olarak oluşturan Ekip Payitaht grup yöneticileri İlker Sanal, Gökhan Akyüz organizatörlüğünde sosyal medya üzerinden yaptıkları yarışma ile kazananları Payitaht Abdülhamid dizi oyuncularıyla iftar yemeğinde buluşturdu.  Önce seti gezen ziyaretçiler ardından oyuncularla söyleşi yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftara Abdulhamid’in torunu Mehmet Orhan Osmanoğlu’da davet katıldı 

İftara davetli Akyazı Haber ve Sakarya Haber editörleri oyuncularla ufak bir söyleşi yaptı.

TAHSİN PAŞA KARAKTERİNİ CANLANDIRAN BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU“TAHSİN GİBİ KARAKTERLER NE KADAR ÇOK OLURSA O ÜLKE O KADAR İYİ İDARE EDİLİR DEMEK İSTİYORUM “

Payitaht Abdülhamid dizisinde Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu dizi hakkında sorulan sorulara cevap verdi.

Bahadır Yenişehirlioğlu Payitaht Abdülhamid dizisinin çekildiği Kocaeli Maya film stüdyolarında dizinin neden bu kadar başarılı olduğu ve kendi oynadığı Tahsin paşa karakteri ile ilgili sorulara cevap verdi.

Payitaht Abdülhamid Dizinin bu kadar başarılı olmasını neye bağlıyorsunuz ?

Öncelikle ekip Payitaht’a teşekkür ederiz. Siz sosyal medyada Payitaht Abdülhamid dizinsin en güçlü ayağını oluşturuyorsunuz. Çok ciddi bir tanıtım yapıyorsunuz. Farklı kitlelere aktarıyorsunuz. Bunu gönüllü yapıyorsunuz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Payitaht Abdülhamid dizisinin başarısını neye bağlıyorsunuz diyorsanız şöyle cevap vereyim. Demek ki insanımız kendi tarihine açmış. Yıllardan beri insanlarımıza gerçek tarihimiz anlatılmamış. İngiliz şövalyelerinin hayatını ve öykülerini okuyarak, izleyerek büyütülen bir nesiliz biz.  Kraliyet ailelerinin soyunu sopunu bilen ve öyle yetiştirilen bir nesiliz.

İKİ DÖNEMDE BİRBİRİNE BENZERLİK GÖSTERİYOR

Demek ki biz kendi neslimize, kendi tarihimizi bugünümüzün insanına adam gibi anlatmamışız. Kendi tarihimizi şık, sinematoğrafisi yüksek görüntü diliyle insanımıza ulaştırmamışız. Oluşan talebi yerine getirdik.Youtube’dan yurtdışından izleyenlerin olduğunu ve benimle iletişime geçtiklerini biliyorum. Avrupa Birliği’nin bu dizinin yayından kaldırılması talebi ve isteği bizim ne kadar doğru ne kadar sağlıklı bir iş yaptığımızın ayrı bir göstergesi. Türkiye’de ki bir dizinin yayından kaldırılmasını isteyen bir Avrupa. Abdülhamid döneminde yaşananlar neyse bugünde o. İç güçler ile dış güçler Türkiye’yi bölme parçalama yıkma uğraşı içindeler. İki dönemde birbirine benzerlik gösteriyor. Her şey ortada.

Tahsin Paşayı her yönüyle ele alıp en güzel şekilde oynuyorsunuz. Tahsin karakteriyle insanlara ne gibi mesaj vermek istiyorsunuz ?

TAHSİN GİBİ KARAKTERLER NE KADAR ÇOK OLURSA O ÜLKE O KADAR İYİ İDARE EDİLİR DEMEK İSTİYORUM


Ben kendi adıma şunları söyleyebilirim Tahsin karakteri ile ilgili. Payitaht Abdülhamid olmadan önce Tahsin karakterini tanıyan yoktu. Tahsin Paşanın 1931 yılında yayınlanan hatıratlarını okuyan insanlar vardı belki ama çok az sayıda. Ben Tahsin karakterini yorumlamaya çalışıyorum. Bir Devlet Başkanının yanında ki Devlet  Erkanının en yakında olan kişinin nasıl olması gerektiğinin parametrelerini ortaya koyuyorum. Güvenilir, sadık, dürüst, kendi kadim tarihini bilen, dinini, diyanetini bilen, kültürüyle barışmış olan, parayla hiç bi şeyle satın alınamayacak, dirayetli, onurlu, bir Müslüman kimliği ortaya koyuyorum Tahsin paşayla bunu göstermeye çalışıyorum. Devlet Başkanının yanında Tahsin gibi karakterler ne kadar çok olursa o ülke o kadar iyi idare edilir demek istiyorum. Bu bir misyon benim açımdan.
 
BİR MİLLETİN KÜLTÜR DEĞERLERİ KAYBOLMUŞŞSA, GELECEĞİ KAYBOLMUŞTUR

Ben 30 yıllık ceza avukatıyım. Asıl mesleğim kariyerim yazarlık.7 tane romanım var. Ben profesyonel değilim. Bir eğitim almadım. Ben daha çok içgüdüsel ve iç dinamiklerimi harekete geçirerek, bir şey çıkarmaya çalışıyorum. Biz başlattığımız şeyi siz nesil devam ettireceksiniz. Çünkü kültürü yok olan bir toplumun geleceği yok olur. Kültür yoksa, kültür değerleri kaybolmuşsa, geleceği kaybolmuştur o milletin. Kültür her şeydir. Sinemadır, tiyatrodur, sanattır, edebiyattır. Ne derseniz deyin. Kendi evlatlarımızın, kendi insanımızın, yani bu coğrafyanın evlatlarının, bu değerlere sahip çıkarak, yara açan değil, yara saran. Dert üreten değil, dertleri unutturan bir nesil. Eğer bu Coğrafyanın insanları kendi tarihlerini bilirlerse ki yıllarca unutturulmaya çalışıldı. Kendi devlet adamları düşman olarak gösterildi. O zaman sömürmek, idare edilmek kolaylaşırdı. Sömürgeci düzen kişinin kendi tarihini, kültürünü yok eder, unutturur ki, Kendi küresel sömürü düzeninin var olan bütün parametrelerini gelip sana döksün ve seni kullansın. Yeni nesilde kanayan yara olarak gördüğümüz bu gibi değerleri anlatmaya aktarmaya çalışıyoruz. Yeni nesil kültürü tarihine bağlı olursa, tüm dünyaya mazlumlara mutluluk kaynağı olacağız. Bunu istemiyorlar. Türkiye’nin ayağa kalktığını görüyorlar. O yüzden çökertmeye çalışıyorlar. PKK ile Paralel yapıyla yapmak istiyorlar. Biz bu gibi projelerle çalışacağız. Çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Ayrıca 15 Temmuzda halkla darbecilere karşı direnen gazilerimizden usta tiyatro oyuncusu Payitaht Dizi Oyuncularından Ali Nuri Türkoğlu konuştu. Ali Nuri Türkoğlu” Bahadır Abi çok güzel özetledi çok güzel anlattı, Bu konuyla ilgili söylenecek bir şey bırakmadı. Ekip Payitaht’a iftarımıza katılan tüm misafirlerimize ve izleyicilerimize selam olsun diyoruz teşekkür ediyoruz “ dedi.

Hatıra Fotoğrafları ardından katılımcılarla dizi oyuncuları İftar yaptı.  
 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç