Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,12:18:17
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3291 0,24
EURO
35,0400 0,23
ALTIN
2.279,62 0,09
BİTCOİN
$70.721 1,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
07 Haziran 2017 - 13:05
07 Haziran 2017 - 13:053 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kaynarca’da 41 mahalle için son 11 kilometre

Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştıracak içmesuyu projesinde son 11 kilometrelik kısımda çalışmaların devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Kaynarca’ya 50 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Hattın 39 kilometrelik kısmı tamamlandı. Karadeniz kıyılarına kadar Sapanca Gölü suyunu ulaştıracağız” dedi.

Kaynarca’da 41 mahalle için son 11 kilometre
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü suyunun ulaştırılacağı içmesuyu projesinde devam eden çalışmaları değerlendirdi. Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’nın 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bir yandan yeni inşa ettiğimiz içmesuyu hatlarını devreye alırken bir yandan da dev projeleri hayata geçiriyoruz. Kaynarca ilçemizde de 41 mahalleye daha kaliteli içmesuyu ulaştırmak adına hayata geçirdiğimiz projemizde çalışmalar devam ediyor. Projemizin önemli bir kısmı tamamlandı. Hattın son 11 kilometrelik bölümünde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlamış olacağız” diye konuştu.

41 mahalleye 10 milyon lira

Proje ile Kaynarca’ya 10 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrin tüm mahallelerine Türkiye’nin en kaliteli sularından birini ulaştırmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün itibariyle şehir genelindeki içmesuyu ağımızın uzunluğu 6 bin 143 kilometreye ulaştı. Daha önce Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırmıştık. Yeni proje ile de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz. Kaynarca’ya 50 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Hattın 39 kilometrelik kısmı tamamlandı. 6 adet içmesuyu deposu ise hızla yükseliyor” ifadelerini kullandı.

Göl suyu Karadeniz kıyısında

Çalışmaların tamamlanmasıyla Sapanca Gölü suyunun Karadeniz kıyılarına kadar ulaşacağını dile getiren Dr. Rüstem Keleş, “İçmesuyu hattımızın son 11 kilometrelik kaldı. 6 adet içmesuyu depomuzda önemli ölçüde tamamlandı. Projede hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Karadeniz kıyılarına kadar Sapanca Gölü suyunu ulaştıracağız. Yeni Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim alanlarına Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve yüksek teknolojiye sahip tesislerde arıtılan, daha sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştıracağız. Projemiz Kaynarcalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç