19 Nisan 2024|Cuma,05:26:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5879 0,35
EURO
34,6855 0,13
ALTIN
2.527,73 1,74
BİTCOİN
$60.184 2,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
30 Haziran 2017 - 13:19
30 Haziran 2017 - 13:195 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Geleneksel Sünnet Şöleni Yapıldı

Akyazı belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve bu yılda devam ettirilen Geleneksel Sünnet şöleni tarihi akbalık güreş alanında yine adına ve şanına yakışır şekilde yapıldı.

Geleneksel Sünnet Şöleni Yapıldı
Yön Bul Akademi


Pehlivanlar çarşı içerisinde davul ve Zurna eşliğinde yürüdüler.

İlk olarak çarşı içerisinde yürüyüş ile başlayacak program öncesinde Akyazı Kenan Sofuoğlu aile parkında buluşan Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir,  Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Ak Parti Akyazı ilçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Askerlik Şubesi Başkanı Garnizon Komutanı Bnb. Çağatay Ergü, Belediye Meclis Üyelerimiz, Milli Güreşçimiz Kamil Özdağ, Akbalıkta güreşecek olan onlarca pehlivan ve basın mensuplarının katılımı ile Akyazı çarşı içerisinde davul ve zurnalar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Akyazı Çarşı içerisinde vatandaşlar güreşçileri coşku ile karşılarlarken bol bol da hatıra fotoğrafı ve güreşçilerin geçişi esnasında video çektiler.

TRT Haber Başkan Akcan ve Akbalık Ağası İdris Caymaz ile Güreşler öncesi Röportaj yaptı

Akbalık güreşlerini canlı olarak yayınlayacak olan Ulusal televizyon kanallları TRT Haber ve Anadolu Ajansı Akbalık güreşleri öncesinde yapılan hazırlıklar ve güreşler hakkında bilgi almak amacıyla Başkan Akcan ve Akbalık Ağası İdris Caymaz ile Röportaj yaptılar.

Başkan Akcan “Güreşlerimiz Festival Havasında geçecek tüm halkımızı bekliyoruz”

Başkan Akcan Akbalık Güreş Ağamızın desteği ve bizlerinde çabaları ile tarihi Akbalık yağlı pehlivan güreşlerimizi her daim devam ettiriyoruz. Güreşlerimiz her yıl festival havasında geçiyor. Bu yılda yine festival havasında geçecek. Güreşlerimiz başladığı zamanlarda on binlerce insanı Akyazı’ya konuk ediyor ağırlıyoruz. Biz güreş ağamız İdris Caymaz’dan da çok memnunuz onun da maddi manevi katkıları ve emekleri çok büyük Allah nasip ettiği sürece gücümüz kuvvetimiz yettiği sürece güreşlerimiz her yıl devam edecek

Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz “Akbalık için her zaman elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız”

Tarihi Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerimiz için 2015-2016-2017 yılları arasında görev aldık. İsmimiz güreş ağası ama biz ağalığı  isim olarak kendimize layık görmüyoruz. Ne zaman ki ilçemize Akbalık’ta yeterli hizmet yaparız belki o zaman o ismi hak ederiz. Güreşlerimiz yapıldığı esnada ilçemiz tanınıyor, biliniyor. Nice kardeşlerimiz ata sporumuz güreşlere merak salıyor. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Bizler için bunlar yeterli. Başkanımız da Akbalık için elinden ne geliyorsa yapıyor. O da her türlü şartta Akbalık’ın devam etmesi ve sürdürülmesi adına çok çabalıyor. Başta Belediye Başkanımız sayın Hasan Akcan olmak üzere tüm Akyazı Belediyesi Personeline çok teşekkür ediyorum.” dedi

 Akbalık Güreş alanında Sünnet Şöleni yapıldı.

Yürüyüşün ardından topluca araçlarla Akbalık Güreş alanına geçilerek Sünnet şölenin yapıldığı alana gidildi. Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Başkan Hasan Akcan güreş alanındaki son hazırlıkları ve yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Daha sonra Sünnet çocuklarının olduğu ve sünnet şöleninin yapılacağı alana geçen Kaymakam Kalaylı ve Başkan Akcan çocukların ailelerini tek tek dolaşarak selamlaşarak hem sünnet Çocuklarıyla hem de aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kuranı Kerim Tilavetleri ve İlahiler okundu dualar edildi.

Sünnet şölende Gazi Süleyman paşa İmam-hatipleri tarafından Kuran-ı Kerim tilavetleri ile ilahiler okunarak topluca dualar edildi. Akbalık güreş Ağası İdris Caymaz sünnet çocuklarına hediyeler dağıttı. Sünnet Şölenine katılan tüm misafirlere Akyazı belediyesi tarafından etli pilav, helva ve ayran ile birlikte ayrıca dondurma da ikram edildi.

Ordulu Mustafa Bük mezarı başında dualarla anıldı. Kurban Kesildi.

Tarihi Akbalık güreşlerinin başlamasına vesile olan ve birçok güreşçi yetiştiren, katıldığı güreşlerde Altın kemer alarak büyük bir güreşçi olduğunu da ispat eden merhum Ordulu pehlivan Mustafa Bük Akbalık güreş alanının kenarında bulunan mezarı başında dualar ile anıldı.  Okunan duaların ardından Akbalık camii bahçesinde Akbalık Güreşleri öncesinde Akyazı Belediyesi tarafından kurban kesildi. Kurban kesiminin sonrası kılınan Cuma namazının ardından program sona erdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç