Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,14:46:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3260 0,23
EURO
35,0679 0,15
ALTIN
2.300,17 0,99
BİTCOİN
$70.556 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
02 Temmuz 2017 - 13:43
02 Temmuz 2017 - 13:433 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Şehre 5 yeni arıtma tesisi geliyor

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şuanda devam eden içmesuyu yatırımlarımızın toplam değeri 291 milyon. Yapımı devam eden 3 arıtma tesisinin yanında biri güneyde biri kuzeyde olmak üzere şehrimize 2 yeni arıtma tesisi daha kazandıracağız. Yeni yatırımlarla içmesuyu kalitemizi daha da yukarılara taşıyacağız” dedi.

Şehre 5 yeni arıtma tesisi geliyor
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, yeni içmesuyu yatırımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Rüstem Keleş, “Yüksek teknoloji ile donatılmış içmesuyu arıtma tesisleri ve modern içmesuyu hatları ile Sakaryalıların musluklarına Türkiye’nin en kaliteli sularından birini ulaştırıyoruz. Şehrin farklı noktalarında inşa ettiğimiz 7 adet içmesuyu arıtma tesisi ile vatandaşlarımızın musluklarından güvenle içebilecekleri bir su akıyor. 3 yeni tesisimiz hızla inşa ediliyor. Bir kuzeyde biri güneyde olmak üzere iki yeni arıtma tesisi içinde proje çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yatırımlarla içmesuyu kalitemizi daha da yukarılara taşıyacağız” dedi.

İçmesuyu için 291 milyon

İçmesuyu anlamında dev yatırımların yapıldığını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin en önemli içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması amacıyla bugüne dek 120 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Bir taraftan yeni içmesuyu hatları inşa ederken bir taraftan da eski hatları, içmesuyunu güvenle ulaştırabileceğimiz son derece modern hatlarla yeniliyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle içmesuyu arıtma tesislerine yenilerini ekliyoruz. Sadece 2016 yılı içerisinde tesislerimizde yaklaşık 63 milyon metreküp suyu arıtarak vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli bir şekilde ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

İçmesuyuna garanti

Dr. Rüstem Keleş, “Şuanda devam eden içmesuyu yatırımlarımızın toplam değeri 291 milyon. SASKİ olarak içme suyu konusunda sorumluluklarımızın farkındayız ve bunun için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Yakın bir zamanda şehrin kuzeyinde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile birlikte şuanda 7 adet içmesuyu arıtma tesisimiz faaliyette. Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizi de yakında devreye alacağız. Sapanca ve Hendek ilçelerimiz içinde yeni içmesuyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Biri güneyde diğeri şehrimizin kuzeyinde olmak üzere 2 yeni arıtma tesisi içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakarya’mızın 16 ilçesinde tüm mahallelere sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç