20 Nisan 2024|Cumartesi,02:33:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.448 0,05
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Temmuz 2017 - 12:17
03 Temmuz 2017 - 12:174 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı. Tören sonunda 720 mezun olan öğrenci kep attı.

Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2016- 2017 Yılı Akademik Yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadı’nda yapıldı.

Törene, Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü, İsmail Baş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program öncesi mezun olan 750 öğrenci geçiş töreni yaptı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptı. Karahan konuşmasında “ Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal’in 1924’te Muallimler Birliği Kongresi üyelerine yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin refahını öğretmenlerin başarısına bağlayan sözlerinden hareketle, büyük bir titizlik, özveri ve gayretle yetiştirdiğimiz, akademik donanımın yanısıra insani değerleri kazandırmaya çalıştığımız, 10 lisans programında 2930 öğrencimizi, 6 adet doktora, 16 adet tezli yüksek lisans ve 5 adet tezsiz yüksek lisans programı ile yaklaşık 1200 öğrencimizi eğitmekteyiz. Bugün 720 öğrencimizi mezun ediyoruz. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak misyonumuz evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir. Eğitim öğretim çalışmalarımızda öğretmen adaylarımızın önünde değil, daima arkalarında olmayı ilke edindik “ Diyerek, öğretmen adaylarına seslendi.

Öğretmenlik ulvi bir sanattır

Prof. Dr. Firdevs Karahan “ Sevgili öğretmen adayları, mesleğe başladığınızda Sakarya Üniversitesi’nin toplam kalite anlayışını ön planda tutan, Dünyadaki gelişmelerin ışığında kendisini yenileyen dinamik ruhunu, bizleri farklı ortamlarda temsil edecek öğretmenlerimiz olarak paylaşacağınızdan kuşku duymuyorum. Öğretmek üzere yola koyulan cehalet savaşçıları olarak öğrenmekten asla vazgeçmeyeceğinize inancım tamdır. Unutmayınız ki öğretmenlik ulvi bir sanattır. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olan sizlere şimdiden başarılar diliyor, hepiniz ile gurur duyuyorum “ Dedi.

Mezun olan öğrencilerimizi kutluyorum

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, mezun olan öğrencileri tebrik ederek “ Üniversiteler eğitim alanında ve araştırmalarda hızlı bir yükselme kaydetmektedirler. Bunda eğitim fakültemizin çok önemli bir rolü olmaktadır. Eğitim Fakültemizin öğretim üyelerinin ve kadrosunun, hem kendi fakültesindeki öğrencilerini iyi yetiştirmede, hem ilimizdeki mevcut öğretmenlerin niteliği konusundaki yaptığı çalışmalar, hem bilimsel çalışmalarda yaptığı projelerle örnek bir çalışma içerisindeler. Onları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Aileleri ve mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum “ Dedi.
Konuşmaların ardından, Fakülte Birincisi Gamzenur Özüağ, bir konuşma yaptı. Programda, bölüm birincilerine plaketleri verildi.

Tören sonunda mezun olan öğrenciler, Fakülte birincisi Gamzenur Özüağ eşliğinde hep birlikte yemin ettiler. Yemin töreni sonrası mezun olan 720 öğrenci hep birlikte kep attı. 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç