Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,20:31:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3423 0,28
EURO
35,1164 0,01
ALTIN
2.307,30 1,31
BİTCOİN
$70.700 2,26
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Temmuz 2017 - 08:49
09 Temmuz 2017 - 08:493 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Utanç ve acı içindeyim

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’da, 9 aylık hamile Suriyeli Emani Al-Rahmun’a tecavüz edilerek, 10 aylık oğluyla birlikte katledilmesinden büyük “utanç ve acı duyduğunu” söyledi.

Utanç ve acı içindeyim
Yön Bul Akademi


Adalet Yürüyüşü’nün İstanbul’daki son etabında görevli olması nedeniyle cenaze törenine katılamayan Özkoç, taziye dileklerini iletti ve kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Yanlış politikaların ülkeyi çatışma alanına sürüklediğini ifade eden Özkoç, şöyle devam etti:
“Ne yazık ki Türkiye’nin körüklediği bir iç savaş nedeniyle yaklaşık 4 milyon Suriyeli, ülkemize sığındı. Bu insanlar, bize sığındılar. Daha rahat bir hayat düşüyle gelmediler buraya, hayatta kalabilmek için, evlatlarının canı için mecbur kaldılar.
Geldikleri ülkede maruz kaldıkları bu vahşetin yükü hepimizin üzerindedir.
Akıl almaz vahşeti gerçekleştirenleri darağacına çekmekle bu yükten, dertten kurtulamayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Asıl sorgulamamız gereken, ülkemize sığınmış insanları, canilerin önüne atan politikalardır. Kendi vicdanlarımızdır.

ÇÖZÜM İÇİN ADALET TEK SEÇENEĞİMİZ

Hamasi sözlerle sorunlar çözülmüyor. 6 yıl geçti, ülkemize sığınan Suriyelilerle ilgili tek bir politika üretilmedi. Geçici sığınma statüsünden, mülteci statüsüne bile geçirilmedi, sayıları bile hesap edilmedi. Ne yiyecek bu insanlar, ne içecek denilmedi. Nasıl onurlu bir yaşam kuracaklar diye düşünülmedi. Toplumun ortasına bırakıldılar ve toplumun bazı kesimlerinde de ne yazık ki ekonomik, sosyal her sorunun müsebbibi olarak görülmeye başlandılar. Bu çok yanlış, kimse sırtında sorunla gelmedi bu ülkeye. Bizim ülke olarak doğru çözümleri ortaya koyabilmemiz gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuz. Kardeşliğe ihtiyacımız var. Vicdana, yardımlaşmaya, insanlığa ihtiyacımız var. Ama en çok da doğru politikalara... Herkesin insanca yaşayabileceği, haddini, hududunu bileceği, adaletli bir düzene ihtiyacımız var.

Adalete en çok da kadınlarımızın ihtiyacı var. Sorunun önemli diğer ayağı kadınlarımızdır. Ülkemizde kadınların hayatına yönelik artan şiddetin bir an önce önüne geçmek zorundayız. Vahşetin, zorbalıkların, had bilmezliklerin sonunu getirmek mecburiyetindeyiz.
Sorunlarımızın  çözümü için adalet tek seçeneğimiz. Hamasi sözleri bir kenara bırakıp, bir an önce birlikte yaşayabileceğimiz bir düzeni kurmak,  adaleti tesis etmek zorundayız.”

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç