Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,23:51:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3199 0,21
EURO
35,0782 0,12
ALTIN
2.309,02 1,38
BİTCOİN
$70.670 2,55
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Temmuz 2017 - 12:44
09 Temmuz 2017 - 12:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kuzeyin arıtma tesisi devrede

Şehrin kuzeyinde inşa edilen Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Karasu ve Kocaali’de musluklara dünya standartlarında içmesuyu ulaştırdıklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyinde 5,2 milyon lira yatırım yaparak son derece modern bir tesis inşa ettik. Karasu ve Kocaali’de yaşayan vatandaşlarımızda Türkiye’nin en kaliteli sularından birini içiyor” dedi.

Kuzeyin arıtma tesisi devrede
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, yakın bir zamanda devreye alınan Şerbetpınarı İçmsuyu Arıtma Tesisi ile Karasulu ve Kocaalilerin musluklarına daha sağlıklı ve bol içmesuyu sağladıklarını dile getirdi. Dr. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapı geleceği için hayata geçirdiğimiz projeleri bir bir hizmete alıyoruz. Şehrimizin kuzey bölgesinde, Kocaali sınırlarımız içerisinde 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini tamamladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplu açılış töreni ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin musluklarına dünya standartlarında içmesuyu ulaştırıyoruz” diye konuştu.

İki ilçeye dünya standartlarında su

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimiz, şehrin büyük bir kısmına içmesuyu sağlayan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisinden sonra en büyük ikinci tesisimiz. Şehrimizin kuzeyinde 5,2 milyon lira yatırım yaparak son derece modern bir tesis inşa ettik. Yüksek teknoloji ile donatılan tesis saniyede 320 metreküp içmesuyu arıtma kapasitesine sahip. Vatandaşlarımıza ulaştırdığımız içmesuyunu dünya standartlarında arıtıyoruz. Karasu ve Kocaali’de yaşayan vatandaşlarımızda Türkiye’nin en kaliteli sularından birini içiyor. Bu anlamda şehrimizin tüm noktalarında vatandaşlarımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir taraftan yeni içmesuyu hatları inşa ederken bir taraftan da ileri teknoloji arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Şehrimiz için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

En büyük 2. tesis

Şehir için yeni arıtma tesisleri de inşa edildiğini belirten Dr. Rüstem Keleş, “Şehrin farklı noktalarında inşa ettiğimiz 7 içmesuyu arıtma tesisi ile vatandaşlarımıza kaliteli içmesuyu ulaştırıyoruz. Bu sayı devam eden ve planlanan projelerle daha da artacak inşallah. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar tesisimizin hizmete alınmasıyla tarih oldu. İki ilçemizde 450 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı da inşa ediyoruz. Söz konusu hattımızı da arıtma tesisimize entegre edeceğiz. Ayrıca yine bölge için bir baraj projemiz var. Çamdağı Barajı ile de bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. Hayata geçirdiğimiz dev altyapı projeleri ile şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç