Marmara Göz
04 Mayıs 2024|Cumartesi,22:18:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 04.05.2024
DOLAR
32,3374 0,07
EURO
34,8108 0,06
ALTIN
2.390,60 0,26
BİTCOİN
$63.614 3,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
24 Nisan 2024 - 14:53
24 Nisan 2024 - 14:533 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Alemdar, Bakan Hurtic ve heyetini ağırladı

Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Dr. Sevlid Hurtic ve beraberindeki heyeti konuk eden Başkan Alemdar, “Balkan coğrafyasıyla gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık. İnşallah yeni dönemde iş birliği içerisinde yapacağımız çalışmalar her iki ülkeye de çok önemli faydalar sağlayacaktır” dedi.

Alemdar, Bakan Hurtic ve heyetini ağırladı
Toprak Turizm


sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Dr. sevlid hurtic’i konuk etti. Başkan Alemdar’ın Büyükşehir’de ilk uluslararası heyeti kabulünde Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Enisa Komar, Dünya Bosna Hersek Göçmenler Birliği Başkanı Hasan Şehoviç ve Bakanlık Sekreteri Nina Miskovic yer aldı.

Geleceğe yönelik iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz

Konuşmasında kardeşlik vurgusu yapan Bakan Hurtic, “Sayın başkanımızı tebrik ediyor, yeni çalışma döneminde kendisine başarılar diliyorum. Bizler Türk milletine her zaman kardeşlik gördük. Ortak iş birliğimizden dolayı Türkiye ve Bosna Hersek aynı hafızayı taşıyor. Ümit ediyorum ki bu ziyaretlerle geleceğe yönelik iş birliğimizi artırarak sürdüreceğiz. Ben Sayın Başkanımıza nazik misafirperverliği için teşekkür ediyor ve en kısa zamanda kendilerini Bosna Hersek’te ağırlamayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Balkan coğrafyasıyla bağımızı hiç koparmadık

Ziyarette konuşan Başkan Alemdar, “Sayın Bakanımız ve heyetinin ziyaretleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bizler Bosna’yı her zaman bir kardeş olarak gördük ve inanıyorum ki bu kardeşlik duygumuzu gelecekte de pekiştirerek devam edeceğiz. Hiçbir zaman Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizi ayrı görmedik ve gönül bağımızı koparmadık. Ortak kültürlerin ve en önemlisi de ortak bir tarihin bizleri aynı paydada buluşturması, geleceğimizi de aynı kader etrafında buluşturmaktadır. Bilge lider Aliya’nın dediği gibi, biz kardeşiz ve bizi hiçbir güç ayıramaz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın” diye konuştu.    

Ortak projeler her iki ülkeye değer katacaktır

Başkan Alemdar konuşmasında iş birliği mesajı da vererek, “Bizler yerel yönetimler olarak, uluslararası alanda çeşitli projeleri paydaşlarımızla birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kardeşlik hukuku içerisinde sürdürdüğümüz bağı, yerel anlayışıyla pekiştirmek her iki ülkeye de çok önemli faydalar sağlayacaktır. Ben bu vesile ile Sayın Bakan Hurtic ve değerli heyetine ziyaretleri için teşekkür ediyor, inşallah en kısa süre içerisinde Bosna ziyaretimizle kendileriyle tekrar bir araya gelmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç