19 Nisan 2024|Cuma,15:17:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,6004 0,39
EURO
34,8280 0,28
ALTIN
2.491,99 0,30
BİTCOİN
$65.029 4,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Temmuz 2017 - 07:03
12 Temmuz 2017 - 07:035 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

9 maddede Adil Öksüz'ü kurtarma operasyonu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, FETÖ'nün firari hava kuvvetleri imamı olan ve darbenin kilit ismi Adil Öksüz'ün kaçışı ile ilgili yazı kaleme aldı.

9 maddede Adil Öksüz'ü kurtarma operasyonu
Yön Bul Akademi


Selvi'nin yazısı şöyle; "

ADİL Öksüz, 12 Temmuz günü 15 Temmuz’un darbe planlarını ABD’ye götürmüş, Gülen’in onayını aldıktan sonra 14 Temmuz günü Türkiye’ye dönmüştü.

Adil Öksüz’ün sadece darbe planlarını götürmediği, darbeden önce eşi ve çocuklarını da ABD’ye yerleştirdiği ortaya çıktı. ABD’ye kaçmayı başardıysa ailesiyle mutlu ve mesut bir şekilde yaşıyor olabilir.

Adil Öksüz, darbe girişiminin en kilit isimlerinden biriydi. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde darbecilerle Gülen arasındaki köprüydü. Adil Öksüz’ün, darbeden sonra yakalandığı halde yargının elinden kaçırılması, esrarengiz olaylardan biri olma özelliğini koruyor.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç’in hazırladığı iddianame ışığında madde madde Adil Öksüz olayı...

9 MADDEDE KURTARMA OPERASYONU

1- 15 Temmuz darbesi için 1 Kasım seçimlerinden sonra harekete geçiliyor. Adil Öksüz, 27 Aralık 2015 tarihinde Ankara’ya gelerek, darbeci askerlerle 12 toplantı yapıyor.

2-  Kemalettin Özdemir tarafından 2012 yılında, devlete FETÖ’nün asker imamı olarak ismi verilen Adil Öksüz’ün izlenmediği anlaşılıyor. Adil Öksüz, izlense darbe çözülürdü. Adil Öksüz elden kaçırılmasa darbenin arkasındaki ilişkiler ağına ulaşılırdı. Her ikisi de yapılmadı.

3- Adil Öksüz, 16 Temmuz günü yakalanıp getirildiği Akıncı Kışla Jandarma Karakolu’nda polis memuru Serter Koçak tarafından teşhis ediliyor. Emniyet istihbaratta görevli Bilge Kağan Köksal’a sorduğu Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamlarından olduğunu öğrenen Serter Koçak, herkesin duyacağı şekilde, mahrem imam olduğunu ilan ediyor.

4-  Serter Koçak, Adil Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamı olduğu bilgisini Ankara Emniyeti’nde üst amiri olan Gökhan Yücel’e iletiyor. Gökhan Yücel ise bu bilgiyi Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Alp Arslan’a ulaştırıyor. Alp Arslan, bu bilgiyi Ankara Emniyet Müdürü ve vali ile paylaşmıyor. Ayrıca gereğini de yapmıyor. Ne oluyor?

5- Yeşilçam’a senaryo yazsanız ancak bu kadar olur. Adil Öksüz’le ilgili her şey ortaya çıkmış. Yetmemiş Adil Öksüz’ün tuvalette peçetelerin arasına sakladığı GPS cihazı Astsubay İsmail Uçar tarafından bulunuyor. Adil Öksüz bu cihazı ABD’ye gittiğinde aldığını söylüyor.

6- Ankara Emniyet’e götürülmek üzere polis aracına bindirilen Adil Öksüz, Erhan Cihangir isimli polis memuru tarafından araçtan indiriliyor.

7-  Akıncı Kışla Jandarma Karakolu’ndan bu kez Adil Öksüz’ün de aralarında yer aldığı 11 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek oluyor. Bu kez Hakan Kutlu aracın dolu olduğunu belirterek Adil Öksüz’ü almıyor.

8- Adil Öksüz’ü kurtarma operasyonu götürüldüğü Ankara Batı Adliyesi’nde de devam ediyor. Savcılığa teslim edilirken, üzerlerinden çıkan eşyalarla ilgili tutanak tutulmuyor. Ama adliye nezarethanesindeyken Kazan Kışla Jandarma Karakol Komutanı Osman Gök’ün talimatıyla, cep telefonu bulunarak Adil Öksüz’e veriliyor. Adil Öksüz o kadar rahat ki, “O telefon değil, öbürü” diyor. Bu kez ikinci telefonunu veriyorlar. Adliye nezaretinde telefonla ulaşması gereken yerlere ulaşması sağlanıyor.

9-  Savcılığa verilen listede Adil Öksüz’ün ismi askerler arasında yer alıyor. Jandarma karakolunda FETÖ’nün mahrem imamlarından olduğu ortaya çıkmasına rağmen, savcı ve hâkimliğe bildirilmiyor, üzerinden çıkanlarla ilgili tutanak teslim edilmiyor. Ama ne oluyor? Serbest bırakılınca üzerinde çıkanlar kendisine teslim ediliyor, “Bir eksiğin çıkarsa bizi ara” diyerek telefon numarası veriliyor. O da öylesine fütursuz ki, daha sonra arayıp Hava Kuvvetleri amblemi işlenmiş saatini soruyor.

AKIN ÖZTÜRK OLAYI

Bir de Akın Öztürk olayı var. Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler’in, “İyi polis rolünü üstlenmiş” dediği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’e bir mim koyun derim. Akın Öztürk olayı çok baş ağrıtacak.

Hazırlığı 8 ay süren darbe girişiminde FETÖ’cüler, yola çıkarken kimlere umut bağlamışlardı? 15 Temmuz gecesi, “Tayyip mi, FETÖ mü başarılı olacak” diye bekleyenler kimlerdi? Gece 23.00-03.00 arasında izlemeyi tercih edip, “Erdoğan’ın kazandığını görünce” birliklerinin başına geçenler kimlerdi?

Hepsi ve tamamı bir gün yazılacak.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç