Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:31:00
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3657 0,15
EURO
34,9677 0,28
ALTIN
2.325,64 0,22
BİTCOİN
$70.241 0,10
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Temmuz 2017 - 11:57
14 Temmuz 2017 - 11:578 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
8 dakika da okunur
0 yorum

Rektör ikinci üniversite için konuştu

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas 2016-2017 eğitim yılını değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenledi.

Rektör ikinci üniversite için konuştu
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi'nin rektörlük misafir binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Sakarya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dekanlar, bölüm başkanları ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan Rektör Elmas, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek; Sakarya Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda da dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yeni proje ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atacağını belirtti. Rektör Elmas, “Dünya'da yönetim modelleri açısından biz üniversite olarak her sene ödül alıyoruz. Aslında aldığımız ödülün anlamı şu; biz bir hedef koyuyoruz, bu hedefi izliyoruz, hedef sonunda uygun olanları daha ileri taşıyoruz, başaramadıklarımızın da sebebini araştırıp tekrar başarmaya çalışıyoruz. Dünya'da geçerli olan en önemli eğitim modeli bu” dedi.

“SAÜ’den yabancı dil atağı”

Dünya standartlarında eğitim için Sakarya Üniversitesi’nin yabancı dil atağı başlattığını, bu atılımın tüm öğrencileri kucaklaması için derslerin dışında sürpriz faaliyetlerle de destekleneceğini söyleyen Rektör Elmas, “Sakarya Üniversitesi öğrencileri, yabancı dil konusunda yetersizdi. Öyle bir eğitimimiz yoktu bizim İngilizce, yabancı dil konusunda çok politikamız yoktu. Hazırlık sınıfımız vardı ama isteyenlere veriyorduk, 600 öğrencimize. Biz bunu gerçekten Şubat, Mart, Nisan ayında yoğun değerlendirmeler yaparak en önemli kararlarımızdan biri bu oldu; dedik ki bizim üniversitemizden her öğrenciye çıkana kadar çeşitli atmosflerde, bu ders olabilir, ders dışı ortamlar olabilir her binada kuracağımız birer sınıflar olabilir şimdi bunların hazırlıklarını yapıyoruz. Çıkana kadar sınavları dış değerlendiricilere yaptıracağız, üniversitemize yaptırmayacağız. Uluslararası dil sertifikasını buradan alarak mezun olsun istiyoruz öğrencimiz. Biz buna bu sene başlıyoruz, en önemli atılımlarımızdan birisi bu. Öğrencilerimize; gece-gündüz, hatta yurtlarda, kafelerde bile atmosfer oluşturacağız. Kafeler ile de görüşüyoruz, mesela bir gün garsonundan herkese kadar İngilizce bilen kişiler istihdam edecekler ve o gün herkes İngilizce konuşacak, gelen öğrencilerimizle. Öğrencimize her türlü desteğe vereceğiz, sadece sınıfta öğreterek değil. Bu bizim dış değerlendirmeler sonucunda yaptığımız en önemli yeniliklerden bir tanesi bu önemli bir bilgi. Ben şuna inanıyorum; Türk insanının yapabileceği bir şey yok, her alanda söylüyorum. İki tane şey gerekiyor bize, biraz zorlayacaksın ve önünü açacaksın. Biz ikisinide yapıyoruz, öğrencimize diyoruz ki; okulumuza kayıt yaptırırken bu sertifikayı almadan diplomayı alamayacaksın. 2'ncisi ise her türlü imkanı sağlıyoruz yabancı dil konusunda” diye konuştu.

“Darbe girişiminin bizim üniversitemizin işleyişine hiçbir etkisi olmadı”

Darbe girişiminin Sakarya Üniversitesi işleyişine hiçbir etkisinin olmadığını ifade eden Rektör Elmas, “Darbe girişimi sonrası süreçte bizim komisyonlarımız gece gündüz çalıştı. Niçin çalıştı, bir kişiyi haksız yere bu oluşuma çarptırmamak için veya varsa da bu kişiyi dışarıda bırakmak için. Bu dengeyi sağlamak için çok çaba sarf ettik. Çünkü kurumun huzurunu ve atmosferini bozmamamız gerekiyordu. Darbe girişiminin bizim üniversitemizin işleyişine hiç bir etkisi olmadı” şeklinde konuştu.

“İnşallah SAÜ bir araştırma üniversitesi olarak anılacak”

Türkiye genelindeki 100’e yakın Tıp Fakültesi arasında, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 3’üncü olduğunu söyleyen Elmas, “Dün açıklandı, YÖK Atlasında gözüküyor; TUS sonuçlarına göre Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. olmuş. Yeni kurulan bir Tıp Fakültesi, Türkiye'de vakıf üniversiteleri ile birlikte 100'e yaklaştı fakülteler. Sakarya Tıp bunların arasında 3. sırada yer aldı. Bir yerde birşeyin iyisini yapmak istediğiniz zaman artık Dünya'da günümüzde artık isteyen her yerde en iyisini yapabilir. Türkiye'de araştırma üniversiteleri seçimi var şuanda. 110 üniversiteden araştırma üniversitesi seçilecek 10 tane, 5 tanesi de izleyici seçilecek. Bununla ilgili ilk çalışmalar yapıldı. Ve bizim üniversitemiz finale kaldı 25 üniversite olarak. Finale kalabilmek bizim için çok önemli. Sakarya Üniversite'si için hep şöyle deniliyordu; üniversite araştırma yapmaz, proje yapmaz. Aksine son 3 senedir bu alanda çok önemli projelerden, güzel sonuçlar alıyoruz. Finale kaldığımız 25 üniversite içerisinden seçilirsek, Sakarya Üniversitesi artık bir araştırma üniversitesi olarak anılacak” ifadelerini kullandı.

“Yaptığımız uygulama Türkiye'de öncü oluyor”
3+1 ve 7+1 uygulamasının Türkiye’de öncü olduğunu dile getiren Elmas, “Bizim yaptığımız uygulamalar var. 3+1 ve 7+1 uygulamalarını 3-4 senedir yapıyoruz. Artık bu uygulama diğer üniversitelerin danışman kurulları tarafından tavsiye ediliyor. Bunla ilgili olarak bu uygulama hakkında kanuni bir düzenleme çıktı. Yani biz üniversite olarak dünyada ki tüm gelişmeleri, tüm kongre ve çalışmaları anında izliyoruz. O bakımdan yaptığımız uygulama Türkiye'de öncü oluyor. Bu bakımdan son 1-2 senedir üniversitemizin çok önü açıldı. Sakarya Üniversitesi 1-2 sene içerisinde daha da önemli bir konuma gelecek diye düşünüyorum” dedi.

“İkinci üniversite için işler yolunda”

Rektör Elmas, “İkinci üniversite için Başbakanlığın uygun gördüğü bir tarihte gündeme gelecek, artık bir yola girdi. Ama biliyorsunuz Türkiye'nin gündemi çok dinamik, öncelikli olan bazı şeyler gecikebiliyor. Sayın Milletvekilimiz Mustafa İsen'de bu konuyu çok yakından takip ediyor. Türkiye'nin koşullarına göre, benimle ilgili bir konu değil biz ikinci üniversitenin gerekli olduğunu her zaman ifade ettik. Çünkü Sakarya artık bunu hak etti, bu konuda tereddüt yok. İşlerde zaten yolunda gidiyor. Geri kalan kısmı politikacıların değerlendirmesi sonucu, gündeme alması sonucu gelecek” diye konuştu.

“Adil Öksüz’ün üniversitemizle eylemsel bir durumu çıkmadı”

Yapılan araştırmalara göre, Adil Öksüz’ün üniversiteyle eylemsel bir bağlantısının olmadığını belirten Prof. Dr. Elmas, “Yapılan araştırmalar sonucunda Allah'a şükr bugüne kadar üniversitemizde Adil Öksüz'ün üniversitemizde bir eylemi, bir toplantısı, bir atmosferi, ilişkili bir durumu çıkmadı. Bu bizim için kurumsal olarak iyi bir durum. Dolayısıyla bu kamuoyunda duyuldukça, benim izlenimim Temmuz, Ağustos, Eylül’de oluşan bu Sakarya Üniversitesi algısı şuanda zaten toparlanmış oldu. Son 2-3 aydır bu konuda algı toparlanmış oldu. Bizim görevimiz, bu konudaki bulguları açığa çıkartmak. Kurumsal işleyiş olarak, bu olaydan dolayı başka üniversitelerde psikolojileri, motivasyonları bozulmuş durumda FETÖ’cülerin yöneticilerinden çıkması dolayısıyla. Bizim kurum motivasyonumuzu bozan bir şey şuana kadar olmadı Allah’a şükr. Bunlar şuana kadar bizim bildiğimiz bilgiler, bizim bildiğimiz dışında bir şey varsa oda ortaya çıkar. 12 aydır geldiğimiz noktayı paylaşıyorum” şeklinde konuştu.
(BCT-İÇ)

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç