Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
15 Haziran 2024|Cumartesi,11:00:07
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 15.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.080 1,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
21 Mayıs 2024 - 22:39
21 Mayıs 2024 - 22:393 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

İş’te Sakarya projesinde çekimler sürüyor

SUBÜ Sapanca MYO Medya ve İletişim Programı’nın yürüttüğü ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında, Isılsan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Turan Erdemli firmanın hikâyesini anlattı.

İş’te Sakarya projesinde çekimler sürüyor
MARMARA GÖZ


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı tarafından yürütülen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO) desteklediği ‘İş’te Sakarya’ isimli proje kapsamında, Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Isılsan Makine firması ziyaret edildi. Firmanın üretim tesislerini ve faaliyetlerini yerinde inceleyen proje ekibi, Yönetim Kurulu Başkanı Turan Erdemli ile video röportaj gerçekleştirdi. Günümüzde metal, otomotiv ve tarım makineleri sektörlerinde faaliyet gösteren Isılsan Makine, üç ayrı üretim tesisinde 500'ün üzerinde çalışana istihdam sağlıyor ve yurt içi ile yurt dışında 1.500'den fazla farklı ürünle hizmet veriyor. ‘İş’te Sakarya’ projesi, Sakarya ekonomisine katkı sağlayan işletmeleri geniş bir perspektiften ele almayı ve girişimcilik hikâyelerini dijital ortamda kayıt altına almayı hedefliyor.

Mirasın yaşatılması öyküsü

Isılsan Makine’nin Öğretim Üyesi Erdoğan Erdemli ile Makine Mühendisi Ömer Önen ve kendisi tarafından ısıl işlem atölyesi kurma hedefiyle çıkılan yolculuğun bir sonucu olduğunu belirten Isılsan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Turan Erdemli, “Ancak 1999 yılında yaşanan depremde Erdoğan Erdemli ve Ömer Önen’i kaybetmemiz bana büyük bir sorumluluk yükledi. Kötü günler ve acı kayıplar işlere daha fazla yoğunlaşarak ağabeyimin ve ortağımızın vizyonundan vazgeçmeden onların mirasını yaşatma hassasiyetini bende oluşturdu. Böylelikle bugünlere ulaştık. Şirketimizin en büyük özellikleri esneklik, değişim ve gelişim. Hızlı bir şekilde uyum sağlama kabiliyetimiz var. Bu sayede müşterilerimizin taleplerine kısa sürede cevap vererek her yıl üretim tesisi, makine ve insan kaynağına yatırım yapabiliyoruz” diye konuştu.

Proje ekibi

Sapanca MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Koç'un koordinatörlüğünde yürütülen İş’te Sakarya’ proje ekibinde; Dış Ticaret Bölümü Başkanı Doç. Dr. Füsun Çelebi Boz, Doç. Dr. Aydın Bağdat ve Medya İletişim Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin yer alıyor. Ayrıca projede Medya İletişim Programı öğrencileri Berkay Mustafa Yavuz, Handenur Belgühan, Doğa İngenç, Beyza Topal, Zülfiye Latifoğlu, Meral Akyüz ve Emir Uzun da aktif görev alarak uygulama becerilerini geliştiriyor.

Etiketler :
YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç