Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:29:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3678 0,16
EURO
34,9649 0,29
ALTIN
2.325,48 0,22
BİTCOİN
$70.241 0,10
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
25 Temmuz 2017 - 12:39
25 Temmuz 2017 - 12:394 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Sağlam Priştine’de Sakarya’yı anlattı

Kosava Priştine Mamuşa Belediyesi tarafından düzenlenen festival ve etkinliklere katılan Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Osmanlı yadigarı akraba Balkan milletleriyle kardeşlik bağlarının gücüne en iyi örneğin Sakarya olduğunu dile getirdi.

Sağlam Priştine’de Sakarya’yı anlattı
MARMARA GÖZ


 

Kosava 9.Uluslararası Domates Festivali Mamuşa'da 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşüyle başladı, Çanakkale ve Kosova Şehitleri Anıtı'nda dualarla devam eden festival etkinliklerine Türkiye’den geniş bir davetli kitlesi katılırken, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’da Türkiye kafilesinde yer aldı. 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'ne Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Topçu Kurmay Albay M. İhsan Tavazar, Bursa, Keçiören, Tokat belediyeleri yetkilileri; TİKA, Yunus Emre ve Kosova STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİLER

Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetleyerek Kosova'nın o gece olduğu gibi her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğunu vurguladı. Kosova Hükümeti adına herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Kosova Diyalog Bakanı Edita Tahiri Türk davetlileri Türkçe selamlayarak "Hoş geldiniz" dedi. Tahiri, Kosova'nın bağımsızlığı, tanınması ve kalkınmasında Türkiye'nin desteğinin önemine vurgu yaptı. Belediyelerin temsilcileri, gazeteciler ile birçok kurum ve kuruluş temsilcisinin selamlama konuşmalarında Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’da söz aldı.

SAĞLAM: SAKARYA KÜÇÜK OSMANLI

Sağlam, her yıl Balkan ülkeleri ve Kosova’dan eğitim başta olmak üzer Sakarya’ya gelen birçok kişinin olduğunu dile getirdi. Sakarya’nın mevcut yapısı ile küçük bir Osmanlı olduğunu ifade eden Sağlam “Sakarya’da her milletten insan görmek mümkün. Bu özelliğiyle Sakarya tam bir muhacir memleketidir. Balkanlardan, Boşnak, Arnavut, Makedon kökenli insanımız yanında Laz’ı, Gürcü’sü, Çerkez’i, Arap’ı, Kürdü, manavı hep bir arada yaşar Sakarya’da. Biz hep birlikte kucakladığımız halkımıza Türk deriz. Sizleri de Türk olarak görürüz, akraba biliriz, kardeş biliriz. Bu durumu en iyi Çanakkale’de görebiliriz. Hepimiz Çanakkale’de tek yürek olup düşmanla çarpıştık. Şehitlerimiz el ele kucak kucağa orada yatıyor. O zamanlardaki gibi bugünde el ele tekrar tutuşmak mecburiyeti vardır. Bunu yaptığımızda ister mert bir düşman olsun karşımızda Çanakkale’de olduğu gibi, ister namert bir düşman olsun karşımızda 15 Temmuz’daki gibi, bizi hiç kimse yıkamaz. Bu duygularla buraya bizleri davet eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Selamlama konuşmalarının ardından programın kapanış konuşmasını Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç gerçekleştirdi. Düzce Belediyesi Mehteran Takımı da festival alanında konser verdi.

TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gecede festival için davet edilen 60 bilim adamı, belediye başkanı, gazeteci ve yazarlardan oluşan davetlilere Türk Dünyası Hizmet Ödülü verildi. Türkiye’den Kosova’ya giden

davetliler Prizren Sultan Murat Karargahı Komutanı, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Topçu Kurmay Albay İhsan Tavazar'ın da ziyaret etti. Tavazar, Türk davetliler adına Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’a şilt ve Türk-Kosova bayrağı takdim etti. Türk heyeti Kosova’daki temaslarını ardından yurda döndü.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç