Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,14:23:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3284 0,24
EURO
35,0850 0,10
ALTIN
2.296,98 0,85
BİTCOİN
$70.848 1,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Aralık 2014 - 14:15
23 Aralık 2014 - 14:154 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

OKULDAKİ MALZEMELER SÖKÜLDÜ

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan okul inşaatı iddialara göre taşeron firmasına ödeme yapılmadığı gerekçesiyle, firma yetkilileri okuldan malzemelerini söküp almaya başladı.

OKULDAKİ MALZEMELER SÖKÜLDÜ
MARMARA GÖZ


Akyazı ilçesi Kuzuluk Orta Mahallede Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve yılan hikâyesine dönen okul bu günlerde kaderine terk edilmiş durumda. İddialara göre geçtiğimiz günlerde taşeron firması yetkilileri kendilerine ödeme yapılmaması gerekçesiyle yeni okuldan kapıları, elektrik panolarını, kalorifer kazanını yanı sıra birçok malzemelerini sökerek okuldan aldı. Kuzuluk Mahallesi sakinleri bu durum karşısında tepki göstererek “ Okul inşaatı yapımına başlandığı günden beri sorunları bitmedi.Okulun bitmesini beklerken aksine geriliyor.İhaleyi alan taşeron firmasına ödeme yapılmadığı için firma yetkilileri geçtiğimiz günlerde gelerek okulun kapılarını elektrik panolarını kalorifer kazanını ve daha bir çok malzemeleri sökerek aldılar.Devletimizin parası burada çürüyor.Devletimizin parasıyla başlanan okul inşaatı zehir tacirlerinin ve başıboş köpeklerin mekanı oldu. Yetkililer artık bir el atsın “dediler.
OKUL İNŞAATI SAHİPSİZ KALDI
Sakarya Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ders başı yapılarak açılması beklenen okul inşaatı eksiklikler nedeni ile hala tamamlanamadı. Okul inşaatının Taşeron firma tarafından yarım bırakılması nedeniyle inşaat sahipsiz kalırken yetkililer bu konuda bir açıklama yapmaması veliler tarafından tepkiyle karşılanıyor. 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında çocuklarını ortaokula göndermek için hazırlanan veliler ortaokul inşaatının hala bitmemesi ve yarıda bırakılması nedeniyle öfkeliler.
350 ÖĞRENCİ BİR ARADA EĞİTİM GÖRÜYOR
Akyazı İlçesi Kuzuluk Orta Mahallede bulunan Mehmet Soykan İlk Öğretim okulunda inşaatın bitirilmemesi sebebiyle toplam 350 öğrenci bir arada eğitim ve öğretim görmek zorunda kalıyor.350 kişinin 140 kişisi fazladan olduğu için 5 sınıfta birden zor şartlarda eğitim görmeye çalışır oldular.
KÖPEKLERİN VE ZEHİR TACİRLERİ MESKEN TUTTU.
Kuzuluk Mahalle halkının yapımına gecen yıl başlanan Orta Okul inşaatının yarım bırakılması yüzünden mahallede bulunan başıboş köpeklerin ve zehir tacirlerinin meskeni olduğunu ifade ettiler. Mahalle Halkı “ Okul inşaatının yarım bırakılması yüzünden mahallede bulunan başıboş köpeklerin mekanı oldu. Okulun içi köpek pislikleri dolu.Buda yetmezmiş gibi zehir tacirleri boş bırakılan okulu mesken edinmiş gece gec saatlerde giren çıkanları görüyoruz.Geceleri evlerden korkarak dışarı çıkar oldu.Çocuklarımızı dışarı zor çıkarıyoruz.Devletimizin kasasından çıkan onca paralar çöpe atılmış gibi.Yetkililer bu okulun biran önce bitirmesi için el atması gerekiyor.” Dediler.
DEVLETİMZİN PARASI ÇÖPE ATILMIŞIR.
Devletimizin kasasından Orta Okulu yapımı için çıkan milyarlarca para ve alınan malzeme yapımı tamamlanmadığı için okulun içersinde ve etrafında darmadağın bir şekilde kullanılmaz hale gelmeye devam ediyor. Mahalle Sakinleri “ Devletimizin Kasasından çıkan paralar bizim cebimizden çıkıyor. Harcanan paralarla alınan malzemeler darmadağın bir şekilde okulun etrafında çürümeye mahkûm edilmiş.” Dediler.
GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK
Okul içersinde ve Okul bahçesinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı da dikkatlerden kaçmadı. Okul bahçesinde beton kalıpları, Bahçe duvarı yapımında oluşan çukurların yağmursularıyla dolmasıyla küçük göletler oluşturarak tehlike saçmaya devam ediyor. Okul Bahçesinde alınmadığı elektrik kablolarının dağınık bir şekilde durduğu apaçık ortada.Hem okul içersinde hem de okul bahçesinden hiçbir uyarıcı işaretler ve güvenlik önlem alınmadığı alanda Mahalle halkının önümüzdeki günlere üzücü bir olayla karşılaşması an meselesi.
HIRSIZLIK OLAYI
Geçtiğimiz Aylarda Hizmete henüz açılmayan ve sahipsiz kalan Kuzuluk orta Mahalle Orta Okulu inşaatından 22 adet kalıp malzemesi,1 adet demir kesme makası çalmıştı ve Jandarma ekipleri fail/faillerin yakalama çalışmaları başlatmıştı. Geçen bunca zamanda karşı Milyarlarca liralık malzemenin olduğu okulda herhangi bir bekçi olmaması yeni hırsızlık olaylarına davetiye çıkaracağı benziyor.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç