03 Haziran 2024|Pazartesi,09:48:09
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.06.2024
DOLAR
32,2093 0,07
EURO
34,9930 0,11
ALTIN
2.399,11 0,54
BİTCOİN
$69.182 2,00
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
18 Mayıs 2024 - 15:42
18 Mayıs 2024 - 15:423 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Ankara-Akyazı Otoyolu için çalışmalar başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Akyazı Otoyolu diğer adıyla Orta Anadolu Otoyolu ile ilgili açıklamada bulundu.

Ankara-Akyazı Otoyolu için çalışmalar başlıyor
Yön Bul Akademi


ulaştırma ve altyapı bakanı abdulkadir uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan etkin ulaştırma politikaları ile Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olması için dev yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

2002 yılı sonrasında ulaşım alanında çok büyük işlere imza attıklarını vurgulayan Uraloğlu, “6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 4,5 kat artırarak, 29 bin 405 kilometreye çıkardık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, bugün 77 şehrimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Ana akslarımızın tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdik” dedi.

Başlattıkları otoyol seferberliği çerçevesinde 2003 öncesi bin 714 km olan otoyol ağının ise 3 bin 726 kilometreye ulaştığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Bu süreçte; Dünyada Kamu-Özel İşbirliği modeliyle yapılan en büyük projelerden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu hizmete açtık. Ankara-Niğde Otoyolu’nu açarak, Edirne’den Şanlıurfa’ya bin 230 kilometre uzunluğunda kesintisiz otoyol bağlantısı tesis ettik. Asya - Avrupa arasında ulaşım ve ticaretin ana koridoru olan İstanbul’un bu konumunu daha da güçlendiren Kuzey Marmara Otoyolu’nu hizmete aldık. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de dahil olduğu Malkara-Çanakkale Otoyolu ile Avrupa ve Trakya’dan gelen trafik yükünü, Kuzey Marmara’yı dolanmadan, Çanakkale üzerinden Güney Marmara ve Ege’ye ulaşmasını sağladık. Şu anda yapım çalışmaları devam etmekte olan Aydın-Denizli yolumuzda bu projeler gibi tarihteki yerini alacaktır.” diye konuştu.

Ankara-Akyazı Otoyolu diğer adıyla Orta Anadolu Otoyolu ile ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu; "

Gündemimiz de olan bir diğer önemli karayolu projemiz de Ankara-Akyazı Otoyolu diğer adıyla Orta Anadolu Otoyolu’dur. Özellikle Ankara ve Karadeniz istikametinden gelen trafiğin birleştiği İstanbul-Gerede kesiminde çok ciddi bir trafik yoğunluğu meydana geliyor. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul-Sakarya Akyazı arasındaki yoğunluğu rahatlatmıştık. Şimdi de güzergahın Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu’nu inşa etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç