Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:24:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3694 0,16
EURO
34,9629 0,29
ALTIN
2.325,75 0,23
BİTCOİN
$69.925 1,11
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ağustos 2017 - 15:04
23 Ağustos 2017 - 15:0414 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
14 dakika da okunur
0 yorum

Vali Balkanlıoğlu, SATSO'nun konuğu oldu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehrin iş dünyasına her zaman destek olacaklarının altını çizerek, “Eskiden temeller atılır, yıllarca sonuç alınamazdı. Şimdi o günler geride kaldı. İş dünyamız büyük bir gayretle çalışıyor, başarılara imza atıyor. İş dünyası çalıştıkça devlet güçlenir. Müteşebbisliği özendiren eğitim modelini uygulamalıyız. Yeni girişimciler kazanmalıyız. Bizler iş dünyamıza turkuaz halı serecek; kanunlar do

Vali Balkanlıoğlu, SATSO'nun konuğu oldu
Toprak Turizm



Vali İrfan Balkanlıoğlu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu oldu.

Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın işleyişi ve yapısı hakkında bilgi verdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1139 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Temmuz ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

Seçimler 2 Ekim’de

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Vali Balkanlıoğlu’na ziyaretleri için teşekkür etti. 2 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili bilgi veren Kösemusul, seçimlerin birlik ve beraberliği kuvvetlendireceğine dair inancını paylaşarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yönetim Kurulu olarak göreve başladıkları 2013 Mayıs ayından itibaren gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri özetleyen Başkan Kösemusul, ortak akıl vurgusu yaparak, “2013 Mayıs ayından itibaren önceliğimiz hep ortak aklı oluşturarak üyelerimiz ve şehrimizin geleceği için iyi olan ne varsa onun peşinde olduk. Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Zirvesi programımızda ve Odamızda yaptığımız tüm çalışmalarda şehrimizin karar vericileri ve tüm paydaşlarımız bizlerle birlikte oldu. Temel çıkış noktamız hep bu oldu. Katılımcılık ve istişare kültürünü çok önemsedik. Şeffaf ve hesap verebilir olmak bizim için şarttı ve bu anlayışı Odamızın iletişim yapısının her aşamasına yerleştirdik. Bu anlayışla yaptığımız çalışmalara destek veren meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Meslek Komitelerine Teşekkür

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında önemli çalışmalar yapan meslek komitelerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “SATSO 7/24 hizmet anlayışı ile çalıştı ve çeşitli iletişim kanalları ile ulaşılabilir olduğumuzu göstererek üyelerimizin şikâyet, bilgi ve talepleri anında tarafımıza ulaştı ve biz gerekeni yapmak için azami gayret ettik.

Kendimizi sürekli güncelledik. Zamanın ruhuna uygun yöntemleri kendimize ve kurumlarımıza uygulamazsak başarıdan söz etmemiz mümkün değildir dedik ve 100 yıllık köklü SATSO geçmişinden aldığımız ilhamla hamdolsun başarılı bir geleceğe yürüyoruz.

Bu anlayışla başarılı bir dönemi geride bırakırken özellikle meslek komitelerimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de öncü çalışmalar yaptılar.

Okul kıyafetlerinin serbestliği çalışmasına karşı çalışma yapan 6. Meslek komitemizi, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanındaki tematik lisemiz konusundaki çalışmaları için 22. Meslek komitemizi,

Mobilya sektöründe fark oluşturan çalışmalar yapan 8. ve 26. Meslek komitelerimizi,

Otomotiv Bölümlerinde staj çalışmaları, kümelenme çalışmaları için 21. Meslek Komitemizi,

Yetkili olmayan servisler, afet ve ilk yardım çalışmaları ve birçok çalışma için 16. Meslek Komitemizi,

İnşaat Malzemecileri Kümelenme çalışmaları için 13. Meslek komitemizi,

Telekomünikasyon ve iletişim konusunda örnek çalışmalar yapan 31. Meslek Komitemizi ve burada şu anda aklıma gelmeyen ancak değerli bulduğum önemli çalışmalar yapan tüm meslek komitelerimizi, gece gündüz meslek grupları için çaba sarf eden üyelerimizi tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyor ve çok teşekkür ediyorum.

Sanayi, ticaret, tarım ve turizmde SATSO olarak üzerimize düşen tüm görevleri bildik ve sorumluluklarımız doğrultusunda hareket ettik. Sakarya’mızın iktisat tarihini ve Odamızın gerçek kuruluş tarihini kitaplaştırarak geleceğe armağan ettik.

Kümelenme Çalışmalarında Örnek Olduk

Kümelenme çalışmalarında Türkiye’ye örnek olduk. Sanayide Organize Sanayi Bölgeleri, ticarette Organize Ticaret Bölgeleri çalışmalarımız oldu. Ferizli OSB’de üretim başladı, Kaynarca Mobilya ve Kaynarca Makine OSB çalışmalarımız hızla sürüyor. Ciddi takip ve çalışmamızla Karasu’da Otomotiv Münferit Bölgesi’ne kavuştuk. Karasu’da limanımız faaliyete girdi. Entegre demiryolu için de talep ve takibimiz devam ediyor.

Ticarette 1. OSB Genişleme alanımızda örnek ve çok güzel bir çalışma olacak olan Galericiler Sitemiz ve yine tertipli düzenli bir sanayi sitemize kavuşacağız. Çok güzel örnek bir Kamyon ve Tır Parkı’nı Büyükşehir Belediyemizle hizmete açmıştık. Ticari kümelenmelerde İnşaat Malzemecileri ve Geri Dönüşümcüler için de çalışmalarımız hızla sürüyor ve inşallah daha hızlı devam edeceğiz.

Sakarya’mızın tarım değerlerini korumak ve geleceğe taşımak için üzerimize düşen görevleri yerine getirme gayreti içerisinde olduk. Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi çalışmamız hızla devam ediyor. Katma değerli üretim bizim ana hedefimiz. Sanayi yatırımlarımızda nakış işçiliği hassasiyetiyle çalışma yaptık. Komisyon Başkanımız Abdurrahman Çakar’a da teşekkür ediyorum. Arazi toplulaştırılması ve Büyükova çalışmaları için gerek TOBB gerekse Bakanlığa taleplerimizi sürekli ilettik ve netice de aldık inşallah tarım değerlerimiz ile ilgili gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Turizm ve sosyal etkinlikler bizim hep ilgi alanımızda oldu. Taraklı Fenerli Ev’i ilçemiz turizmine kazandırdık. Meslek liselerimiz ve üniversite topluluklarımızın sosyal ve kültürel etkinliklerine destek olmaya çalıştık. Sanayi ve ticaret ana gündemimizdi inşallah bundan sonra turizme ve tarıma da daha çok ağırlık vermek istiyoruz.

Eğitimi Çok Önemsiyoruz

Eğitime ciddi önem verdik. Sakarya’mıza iki meslek lisesi kazandırdık açılışlarını inşallah 15 Eylül’de yapacağız. Üniversitemizle ortak ve örnek çalışmalar yaptık bu konuda meslek komitelerimizin her birine çok teşekkür ediyorum. 3+1, 7+1, UMDE ve Teknokent çalışmalarında üniversite ile sanayi arasında eski zamanlarda olan o duvarları kaldırdık. Benzer çalışmaları şimdi de meslek liselerimizle yapmak için kolları sıvadık. Öğrencilerimizin hedeflerini iş dünyamızın ihtiyaçları ile buluşturmak istiyoruz. Oda Hizmet Binamızın hemen yanında Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Nitelikli eleman ihtiyacı ve ara eleman sorununa çözüm bulacağımız bu merkezde çağı yakalayan tüm çalışmaları inşallah hayata geçireceğiz.

Üye eğitimlerimize de önem verdik. Kendimizi geliştiremezsek hedeflerimize ulaşamayız. Son 3 yılda 87 ayrı eğitimde 5 bin 585 kişi eğitim programlarımıza katılmış. UMEM Projesinde yine son 3 yılda 1500 kişi, Sn. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında Sakarya’mızda son 6 ayda 11 bin 800 kişi yeni bir işe kavuştu. İnşallah bu rakamlar daha da iyi olacak. OSB çalışmalarımız tamamlandığında 18 bin çalışanımız 90 bine yükselecek. 72 bin yeni istihdamdan söz ediyoruz. Son 3 yılda nüfusumuz yaklaşık 50 bin arttı ama önümüzdeki 3 yıl bu sayı çok daha yukarılara çıkacaktır.

Nüfus artışını da hesaplayarak şehrimiz nitelikli göç alsın istiyor; milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya hedefimizle çalışıyoruz. Otomotiv sektörü nitelikli maaşla istihdam alanı oluşturan sektör ve bu istihdam şehrimizin her alanında nüfuz edecek.

Oda Hizmetlerinde Yeni Atılımlar

Oda Hizmet Binamızı yeniden düzenledik, yeni toplantı salonları yaptık, engelli vatandaşlarımıza gereken hizmeti ilk yapanlardan olmak için çalışmayı sonuçlandırdık. Odamızın yanındaki binayı satın aldık ve Hizmet Binamızın merkezinde olduğu çok güzel bir düzenleme yapacağız, tüm planlarımız hazır ve çalışmamızı başlattık. 2 yıl sonra Odamızın çevresi bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Oda hizmetlerimde en yeni gelişmeleri hemen takip ederek uyguladık. Üyelerimize ödeme kolaylıkları, belge alma kolaylıkları, hizmette sorunları ortadan kaldırma çalışmalarını yaptık. Hamdolsun bu konuda hep olumlu dönüşler aldık, eksik ya da kusurlu çalışmamız varsa hemen düzeltmek bizim görevimizdir.

İhracatta Hedef İlk 5!

Lobi faaliyetlerimize ayrı bir önem verdik. Sakarya’mızın hangi konuda en iyi hangi hizmeti alacaksa biz SATSO olarak orada olduk. Karasu Münferit Bölgesi, Karasu Limanı, İkinci Üniversite çalışmaları başta olmak üzere Sakarya’mızı ilgilendiren konuları TOBB üzerinden ilgili Bakanlıklara, Sn. Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza TOBB Şuralarında arz ettik.

İhracata ayrı parantez açmak istiyorum. 2013 Mayıs ayında 11. Sıradaydık ve 2013 sonunda 2 milyar 250 milyon dolarlık ihracatımız vardı. Bu yıl 7. Sıradayız ve yılsonu hedeflediğimiz rakam, en az 4,5 milyar dolar. Fas, Çin, Kosova, Almanya, Kazakistan ve Güney Afrika’ya seyahatlerimiz oldu. Alternatif Pazar için önemli bulduğumuz çalışmalar yaptık. Yurtdışında birçok ülkeden misafirlerimizi, Büyükelçi ve Konsoloslarımızı misafir ettik. İhracatta hedefimiz ilk 5 ve biz hedeflerimize inşallah ulaşacağız.

Yerli Otomobile Hazırız

2013 yılından günümüze kadar ülkemiz ciddi olaylar, terör saldırıları,  finansal algılar ve oyunlarla, birçok imtihanla ve darbe teşebbüsü ile karşılaştık. Tüm bu sıkıntılı zamanlarda ilk andan itibaren devletinin ve milletinin yanında olan Odamız üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zamana kadar yaptığımız tüm çalışmalarda sizlerin ciddi emekleri ve katkıları var. Şimdi tüm bu çalışmaları yerli otoya ev sahibi olarak ve yerli oto kadar önemsediğimiz yüksek ve alçak gerilim entegre test laboratuarını şehrimize kazandırarak taçlandırmak arzusundayız. Her anlamda hazırız ve çalışıyoruz. İnancımız var, dosyalarımızı Sn. Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza teslim ettik. Sakarya’mız yerli otoya en hazır ildir.”

Dilek ve Temenniler

Başkan Kösemusul’un ardından kürsüye gelen Meclis Üyeleri Adnan Borazancıoğlu, Behlül Bayrak ve Oktay Topçu, komite çalışmaları ile ilgili bilgi vererek verdikleri destekler için Başkan Kösemusul’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Akyazılı Firmanın CERN Başarısı

İhracat başarısına dikkat çeken Adnan Borazancıoğlu, “İhracat rakamlarımızla SATSO meclis üyesi olarak gurur duyuyorum ancak bu bizim çalışma şevkimizi de artırmalı. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından bu yılın ilk altı ayında açılan 89 ihaleden 4’ünü Türk firmaları kazandı. Türk firmalarının aldığı ihalelerin tutarı 300 bin euroyu aştı ve bu firmalardan biri Sakarya’mızın Akyazı ilçesinde ASAŞ Alüminyum firması. Gurur duyuyor ve tebrik ediyoruz. İnşallah böylesi başarıların devamı gelecektir.” şeklinde konuştu.

Alışverişlerimizi Sakarya’mızdan Yapalım

Sakaryalıların alışverişlerinde Sakaryalı firmaları tercih etmesinin önemini vurgulayan Meclis üyesi Behlül Bayrak ise “Bayram yaklaşıyor. Sakarya’mız hızla büyüyor ve gelişiyor. Sakaryalı hemşehrilerimizin alışverişlerini Sakaryalı firmalarından yapmaları büyük önem taşıyor. Bu anlamda çağrıda bulunuyorum. Lütfen şehrimizin ticaretine sahip çıkalım ve destek verelim.” diye konuştu.

Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir ise Arifiye ilçesinden Adapazarı’na olan raylı ulaşımdaki yeni düzenlemenin vatandaşları zor duruma sokatuğunu belirterek, “ Öğrencilerin ulaşım giderlerinde bir artış söz konusu. Arifiye – Merkez arasında seyahat edenlerin zor duruma düşmelerini görerek  yetkililerin düzenleme yapmasını bu durumu  önlemesini bekliyoruz.” dedi.

“Sakarya Görevimle Gurur Duyuyorum”

SATSO Olağan Meclis Toplantısını izleyen ve sonunda bir konuşma gerçekleştiren Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başkan Mahmut Kösemusul’a ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Şehrin iş dünyasına her zaman destek olacaklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Ülkemin Sakarya gibi güzide bir ilinde görev yapmaktan gurur duyuyorum. 20 yıl kaymakamlık 10 yıllık valilik görev sürecimde Türkiye’nin hemen hemen her yerinde görev yaptım. Bir yerde üretim ve başarı varsa iş dünyasını gayreti ve çalışması neticesindedir. Halkın bizden taleplerini karşılamak için kullandığımız kamu finansmanının temelini sizin ödediğiniz vergiler oluşturmaktadır. İş dünyası çalıştıkça devlet güçlenir. Bizler her zaman üretenin ve iş dünyasının yanında yer almaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

“Engelleri Kaldıracağız”

Girişimcilik ve özel sektörün desteklenmesinin önemine de değinen Vali Balkanlıoğlu, girişimciliği özendiren bir eğitim modelinin uygulanması düşüncesini ileterek dünyada gururla ülkemizi temsil eden başarı öykülerine değindi, özel sektörün girişimcilikle güçleneceği vurgusunu yaptı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eskiden temeller atılır, yıllarca sonuç alınamazdı. Temelini attığımız hizmetlerin açılışını yapmak nasip olmayan günler geride kaldı. Artık devlet de iş dünyası da hızla ilerliyor. İş dünyamız büyük bir gayretle çalışıyor, başarılara imza atıyor. Müteşebbisliği özendiren eğitim modelini uygulamalıyız. Yeni girişimciler kazanmalıyız. Bizler daha iyisini, en iyisini yapabilecek bir özel teşebbüse sahibiz. İş dünyamıza turkuaz halı serecek; kanunlar doğrultusunda önlerindeki engelleri kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç