16 Nisan 2024|Salı,22:46:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,5008 0,28
EURO
34,5569 0,18
ALTIN
2.502,29 0,77
BİTCOİN
$62.799 0,80
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
26 Ağustos 2017 - 10:43
26 Ağustos 2017 - 10:434 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Veliler fındık topladı, çocukları eğitim aldı

Kocaali Kaymakamlığı, doğu illerinden fındık toplamak için gelen tarım işçilerinin çocuklarına yaz boyunca eğitim veriyor. ‘Fındık Bahane Eğitim Şahane’ projesi kapsamında, 10-16 yaş arasındaki çocuklar, fındık bahçelerinde çalışmak yerine eğitim hayatına devam ediyor.

Veliler fındık topladı, çocukları eğitim aldı
Yön Bul Akademi


Kocaali Kaymakamlığı, Genç Hayat Vakfı ve özel sektör ile başlattığı projeyle, fındık toplamak için ilçeye gelen işçilerin çocukları fındık bahçelerinde çalışmak yerine, eğitime tabi tutuluyor. ‘Fındık Bahane Eğitim Şahane’ adıyla başlatılan proje ile çocuk işçiliğine son verilmesi hedefleniyor.

“Bu proje ile çocuk işçiliğine son”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, “Bu projemiz Kocaali Kaymakamlığı, Genç Hayat Vakfı ve özel sektör ile oluşan bir proje. Gümüşoluk ve Kirazlı Mahallelerimizdeki okullarımızda, doğu illerinden gelen işçilerimizin çocuklarına eğitim vermeyi amaçlayan bir proje. ‘Fındık Bahane Eğitim Şahane’ projemiz benim uzun yıllar doğuda kaldığım zamanlarda edindiğim tecrübelerden dolayı o bölge insanının psikolojisini bildiğimizden dolayı gerçekleştirdiğimiz bir proje. Artık bu proje ile çocuk işçiliğine son diyoruz. 10-16 yaş arasındaki çocuklarımızı fındık bahçelerinde çalıştırmak yerine, eğitim veriyoruz. Bu eğitimi verirken de profesyonel destek alıyoruz Genç Hayat Vakfı tarafından. Kendileri sağ olsunlar 30’a yakın üniversite öğrencisini de bu projeye dahil ettiler. Biz bu proje ile bundan sonra Sakarya’mızın Kocaali ilçesinde çocuk işçiliğine son diyoruz. Bu projede aynı zamanda çocuklarımızı sağlık taramasından geçiriyoruz, halk eğitim resim ve müzik kursları verdiriyoruz. Kendim bizzat onlarla top oynuyorum” dedi.

“100 çocuk, fındık işçisi olmak yerine eğitim aldı”

Kaymakam Balcı sözlerinin devamında, “'Fındık Bahane Eğitim Şahane' projemizle bundan sonra fındık toplarken doğudan gelen misafirlerimizi daha insani şartlarda fındık toplamaya çalıştıracağız. Bu projenin akabinde çocuklarımızın oradaki eğitimlerinin aksamaması için okullar açıldığı zaman Kocaali’mizde eğitimlerini ilk iki hafta sürdürmelerini de sağlayacağız. Bu coğrafyada 3 aktörlü bir projenin yer alması ve başarıya ulaşması çok zor, biz bunu sağladık. Aynı yöne bakarak, bu gönül birlikleriyle, inşallah seneye bu projeye devam edeceğiz. Eğitim programımızda toplam 100 tane öğrencimiz var. Eğitimlerini tamamlayan 100 tane çocuğumuzla birlikte şenlik yaptık. Projemizle beraber 100 tane çocuğumuz fındık işçiliğinde çalışmak yerine eğitim aldılar. Burada güzel olan bir gelişme de, bölgedeki çocuklarımız ile misafir çocuklarımız çok güzel kaynaştılar, çok güzel programlar düzenlediler. Buda bizim için güzel bir gelişme, güzel geri dönüşler aldık” diye konuştu.

“Bir aylık eğitim”

Gümüşoluk İlk ve Ortaokulu Müdürü Şenol Kabaoğlu, “Bölgemize fındık işçisi olarak gelen ailelerin çocukları okulumuzda topladık. Onlara okulumuzda bir ay boyunca eğitim verdik. Verdiğimiz eğitimlerde anasınıfı ve akademik sınıflar oluşturduk. Bu eğitim neticesinde çocuklarımıza; sanatsal, müzik, spor etkinlikleri ve atölye çalışmaları yaptık. Yaptığımız çalışmaların da bugün bu şenlik kapsamında sergisini yapıyoruz. Çocuklarımız tiyatro çalışmaları ve oyunlar yaptılar onları da bugün sergilediler. En güzel şey de bizim bölgemizin çocukları ile misafir gelen çocukların çok güzel kaynaşmış olmaları, birlikte hoş vakit geçirerek eğitim almalarıydı” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç