Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,22:24:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3336 0,26
EURO
35,0736 0,14
ALTIN
2.309,25 1,39
BİTCOİN
$70.753 2,76
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
26 Ağustos 2017 - 10:44
26 Ağustos 2017 - 10:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Platform: Halkın ekonomisi iyi gitmiyor

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 624. hafta açıklamasında “Türkiye, bugün tüketim ekonomisinin çarkları arasında geleceğini tüketiyor. El parasıyla büyüdüğümüze, kalkındığımıza inanmak isteyenler var. Ekonominin gerçek haliyse; sokağın, esnafın, tarlanın, pazarın rakamlarına bakıldığında görülebilir.” dedi.

Platform: Halkın ekonomisi iyi gitmiyor
Yön Bul Akademi


Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 624. hafta basın açıklamasında toplu görüşmeleri, çiftçilerin zararlarını ve kanun hükmündeki kararnamelerdeki haksız uygulamaları gündeme aldı. Platform adına yapılan açıklamada “acı olduğu dönemlerde, insanlar yalan hayallere, içi boş söylemlere kanmak ister… Bizi kurtaracak olan gerçeklerse, ancak rahatımızı bozmayı göze almakla görülebilir. Türkiye, bugün tüketim ekonomisinin çarkları arasında geleceğini tüketiyor. Elde avuçta hazır olanı satarak yüzülen denizin sonu yaklaşıyor. Diğer taraftan yüksek faiz oranları, az zamanda çok kazanmak isteyen küresel fırsatçıları akbaba gibi üzerimize çekiyor. El parasıyla büyüdüğümüz, kalkındığımız masalına inanmak isteyenler var. Ekonominin gerçek haliyse; sokağın, esnafın, tarlanın, pazarın rakamlarına bakıldığında görülebilir. Eğer ekonomide işler gerçekten iyi gitseydi; o zaman kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zam oranı daha yüksek olurdu. Milyonlarca kamu çalışanı ve emeklisi, bir kez daha yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın devamında “Faizin, kredinin, hibelerin ve suni desteklerin beslediği bir ekonomi elbette tüketimden ibaret kalacaktır. Kötüsü, gerçek üreticilerin de bu ekonominin kurbanı olmasıdır.”  denilerek “Fındık üreticilerinin hali ortada. Hallerine itiraz etmek istediklerinde ise sesleri Kocaali’de olduğu gibi anında kısılıyor. Pamukova ve Geyve’de çiftçiler, para etmeyen ürünlerini hayvanlara yem etti.” ifadeleriyle kötü gidişata dikkat çekildi. Her alanda sorun olduğu belirtilen açıklamada “Tükeniş sadece ekonomide, tarımda değil. Siyaset de epeydir çözüm üretmek yerine günü kurtarmaya dönük hamlelere sahne oluyor. Gücün tek merkezde toplandığı dar bir alana sıkışan yönetim, Meclis’in devre dışı kaldığı kararnamelerle idare ediliyor. Her kararname, bu anlayışa dönük yeni bir uygulama ortaya koyuyor.  Darbeyle, darbeci yapıyla adalet ve hukuk içinde hesaplaşma çağrıları çoktandır havada kalıyor. İhraçlar, haklarında ne idari ne de hukuki hiçbir işlem bulunmayan insanları da haksızlığa uğratıyor.” denildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç