Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,02:51:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3750 0,18
EURO
35,0582 0,02
ALTIN
2.325,64 0,22
BİTCOİN
$70.717 2,19
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Eylül 2017 - 11:09
21 Eylül 2017 - 11:094 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli için öğrenci yerleştirme töreni yapıldı.

SAÜ'de 3+1 ve 7+1 öğrencileri işletmelere yerleştirildi
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SASKİ Genel Müdürü Dr. RüstemKeleş, Kamu Kurumları ve STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim

Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve rekabet gücünün artması açısından öne çıkan en önemli unsurlardan biri katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Bu hususta en önemli kaynak ise insandır. İçinde bulunduğumuz çağın en önemli paradoksu nitelikli iş gücü arayan işveren ile iş arayan sayısının yüksek olması. Bunu araştırdığımızda karşımıza çıkan uygulama becerisine sahip, nitelikli iş gücü eksikliği karşımıza çıkıyor. Bizde bu eksiliği ortadan kaldırmak adına Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında 3+1, Teknoloji Fakültesinde 7+1 eğitim modelini ortaya koyduk” dedi.

Gerçek öğrenmenin temel ilkesi uygulamadır diyen Prof. Dr. Sarıbıyık, “Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim düsturu gereğince, uygulama becerisi yüksek insanlar yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 3+1 ve 7+1 eğitim modelinin amacı teknolojik gelişmelerin sektörle bir arada takibi, takım çalışması, kurum kültürünü bilmek, teorik bilgilerin uygulamaya dönüşmesi, iş disiplini oluşturulması ile uygulama becerisine sahip nitelikli elemanlar ortaya çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

3+1 ve 7+1 Uygılamalı Eğitim Modeline işletmeler, sanayi kuruluşları ve kamu sektörü tarafından yoğun talep olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, uygulamalı eğitime destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.

Hedeflerimize ulaşmak için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var

Törende konuşan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’nın sanayi, ticaret, tarım ve turizmde önemli mesafeler alan, sosyal yaşamını çok daha kıymetli ve kaliteli hale getirmiş bir şehir olması için hep birlikte çalışıyoruz. Karadeniz’den dünyaya açılmış milli treni, yerli tankı ve yerli arabayı üreten Sakarya etiketiyle anılmak istiyoruz. İhracatta Türkiye’de ilk 5 il arasında yer almak için şehrimizin tüm dinamikleri ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Bunları başarabilmemiz için ihtiyacımız olan kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam. Üniversite- sanayi işbirliği konusunda önemli adımlar atan Sakarya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Sakarya’nın geleceği için, şehrimizi ve ülkemizi seven, başarılı olmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimizi ihtiyacımız var ve biz her zaman sizin yanınız da olacağız” diye konuştu.

Talep ve memnuniyet yüksek

Üniversite –sanayi işbirliğinin en güzel örneğini bu eğitim modeli ile görüyoruz diyen Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Musa Eken, “Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları programlarında uygulamaya konulan sistemin işletmeler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri tarafından olumlu geri dönüşlerini almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Burada ki amaç işletmeler, üniversite ve öğrencilerimiz için verimliliği arttırmak olduğundan, Sakarya’daki tüm kurum, kuruluş ve işletmelerden tam destek aldık. Türkiye’nin dört bir yanından uygulamamızı öğrenen üniversiteler de bu eğitim modeline geçmeye başladı. Uygulama eğitim modeline destek veren tüm şehrimizin dinamiklere buradan teşekkürlerimi sunuyorum”

Konuşmaların ardından hazırlan otomasyon programı aracılığıyla 2 bin 100 öğrenci iş yerlerine yerleştirildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç