30 Nisan 2024|Salı,00:17:31
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.04.2024
DOLAR
32,5041 0,26
EURO
34,8519 0,14
ALTIN
2.440,27 0,07
BİTCOİN
$62.943 1,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
13 Nisan 2024 - 13:36
13 Nisan 2024 - 13:363 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Antalya'daki teleferik kazası için soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın nedeni ve sorumlularının tespiti içini adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Antalya'daki teleferik kazası için soruşturma başlatıldı
Yön Bul Akademi


antalya'da bir teleferik direğinin devrilmesi sonucunda, direğe çarpan kabinin parçalanması nedeniyle meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca kazada 2'si çocuk 10 kişi yaralandı.

Kurtarma çalışmaları neticesinde şu ana kadar 16 kabinde mahsur kalan 184 kişiden 137'si tahliye edildi. Bölgede 500 arama kurtarma personeli ile 8 helikopter, 5 kabindeki 29 vatandaşın tahliye edilmesi için çalışmalar yürütüyor.

İhmali olanlardan hesap sorulacak

Kurtarma çalışmaları devam ederken, Adalet Bakanlığı ihmali olanlardan hesap sorulması için olaya el koydu.

Adli soruşturma başlatıldı

adalet bakanı Yılmaz Tunç, Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasına ilişkin, antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

adalet bakanı Tunç, açıklama yaptı

Bakan Tunç, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişiye Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

"Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılması"

teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam ettiğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, halihazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir.

"Mülkiye müfettişleri görevlendirildi"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da antalya'da meydana gelen teleferik kazasını soruşturmak üzere mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün antalya Konyaaltı’nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

"Olayla ilgili mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadesini kullanan Yerlikaya, gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini aktardı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç