Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,09:38:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3635 0,14
EURO
34,9543 0,32
ALTIN
2.325,43 0,22
BİTCOİN
$70.414 0,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
05 Ekim 2017 - 08:12
05 Ekim 2017 - 08:123 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Rektör Elmas, Kalite ve Akreditasyon süreçlerini anlattı

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi’nin (SASGEM) düzenlediği Çarşamba Konferanslarının bu haftaki konuğu SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas oldu.

Rektör Elmas, Kalite ve Akreditasyon süreçlerini anlattı
MARMARA GÖZ


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Mühendislik Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Öğrenci merkezli eğitim

Eğitim-öğretim alanında dünyada ne konuşuluyorsa Sakarya Üniversitesi’nde hayata geçirdiklerini söyleyen Rektör Elmas, “Öğretim süreçleriyle, çıktılarıyla, mezunlarıyla ve diğer konularda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversiteyiz. Bugün dünyada öğrenci merkezli eğitim modeli ön plana çıkmış durumda. Bu konuda akademisyenlerimize büyük iş düşüyor. Akademisyenlerimizin de dönüşümü önemli ve Eğitim Fakültemiz ile birlikte çalışarak akademisyenlerimizin dönüşümünü hızlandırdık” dedi.

Analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlere açık, değişime ayak uydurabilecek, liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Rektör Elmas, bu niteliklerle yetişen gençlerin gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklarını ve dış ülke algısını yönetme konumuna geleceklerini söyledi.

Bölümleri en çok akredite olan üniversiteyiz

Rektör Elmas, “Biz ülkemizin hem atmosferine hem de değerlerine uygun bir model geliştirelim, ana sınıfından başlayıp eğitimin tüm kademlerinde buna göre yönlendirilsin istiyoruz. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitim süreci bir şekilde işliyor. Ancak yaptığımız sınavlar bilgi, beceri ve yetkinlikleri ölçmediği zaman bir anlamı kalmıyor. Öğrenciler bu sefer sınava yönleniyor. Dolayısıyla karmaşıklık bu noktada başlıyor ve öğrencinin diğer yetkinlikleri geride kalıyor” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin temel fonksiyonlarından birisinin yıllara göre sürekli bir iyileşme olduğunu ifade eden Rektör Elmas, “Üniversitemizde, kalite süreçleri, akreditasyon süreçleri, yayınlar, projeler sürekli artan bir ivmede. Üniversite olarak, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli süreçlerden başarıyla geçtik. Biz akreditasyon konusunda rekor kırdık. Türkiye’de en çok bölüm akredite olan üniversite biziz. Bu yıl üniversite tercih kılavuzlarında da bu yer aldı” diye konuştu.

Eğitim-öğretim süreçlerinin paydaşlarla birlikte tasarlanması gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra piyasanın ihtiyacını karşılayacak eleman olmaları için bunu yapmak zorunlu hale geldi. Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerimizde geliştirdiğimiz 7+1 sistemiyle öğrencilerimizi bir dönem işe yolluyoruz. Teorik eğitimin yanında uygulamayı da öğrenen öğrencilerimiz iş hayatı, kurum kültürü gibi konularda diğer mezunlara göre iş hayatına önde başlıyor”

Programın sonunda Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a hediye takdim etti.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç