20 Nisan 2024|Cumartesi,18:08:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.856 0,85
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
19 Ekim 2017 - 07:56
19 Ekim 2017 - 07:563 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Matematik onlardan soruluyor

İçinde SAÜ’lü Akademisyen Murat Tosun’da yer aldığı ‘Matematik Dergisi’ Türkiye’den Matematik alanında bilim indeksine giren 3. büyük dergi oldu.

Matematik onlardan  soruluyor
MARMARA GÖZ


10 yıl önce Sakarya Üniversitesi, Kırkpınar Tesisleri’nde Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Tosun, Kırıkkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazım İlarslan, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cihan Özgür, Ahi Evran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Kula, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu ve Prof. Dr.Yusuf Yaylı’nın bir araya gelerek ortak kararları ile kurdukları “International Electronic Journal of Geometry” (IEJGO) dergisi Thomson Reuters, Web of Science Atıf Veri Tabanlarında (ESCI) taranmaya başladı.

Thomson  Reuters, WOS'da  indekslenen Türkiye adresli dergi listesinde Matematik alanında Turkish Journal  of  Mathematics ve Hacettepe Journal of Mathematics and Statistics’den sonra indekse giren International Electronic Journal of Geometry (IEJGO) 10 yıl süren istikrar ve özverinin mükâfatı olarak bilimsel seçkin matematik dergileri arasında yerini aldı.

Aynı ekibin editörlüğünü yürüttüğü Mathematical Sciences and Applications E-Notes (MSAEN) dergisi de Mathematical Reviews, MathSciNet ve Zentralblatt MATH gibi veri tabalarında taranmakta ve matematik alanında yayın yapan bilim adamları tarafından ilgi ile takip ediliyor.

ANKA Eğitim Kurumları ile Sakarya ilimizde eğitime katkı veren Prof. Dr. Murat TOSUN Ulusal ve Uluslararası konferans serilerinin yanı sıra IEJGO ve MSAEN dergilerinin bilim alanında hak ettiği yeri alması, Türkiye için büyük gurur ve övünç kaynağı olmuştur. Profesör Dr. Murat Tosun, IEJGO dergisinde yönetici editör,  MSAEN dergisinde ise baş editör olarak yer almaktadır.

Bunun yanı sıra Piriştine, Saraybosna, Viyana, Atina, Belgrad ve Budapeşte’de düzenlemiş oldukları Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamalar Konferansı (IECMSA)’larına gösterilen ilgi Sakarya ve Türkiye’nin adının Matematik alanında akademik olarak anılmasının yanı sıra kültürler arası paylaşımda da örnek çalışmalar olmuştur.  

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç