Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,03:45:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3650 0,15
EURO
35,0203 0,13
ALTIN
2.328,08 0,33
BİTCOİN
$70.664 1,64
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
25 Ekim 2017 - 12:38
25 Ekim 2017 - 12:382 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kültürün yeni adresi olacak

Tarihi Alicanlar Konağı’nda devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, “Şehir tarihi açısından önemli yeri bulunan yapıları sanat merkezlerine, çeşitli ihtiyaçlara cevaplar üretecek sosyal mekanlara dönüştürüyoruz. Tarihi Alicanlar Konağı’nda da çok titiziz. İnşallah kültürel çalışmaların yeni adresini şehrimize kazandıracağız” dedi.

Kültürün yeni adresi olacak
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Toçoğlu’na Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk eşlik etti. Toçoğlu, çalışmalarda gelinen son noktayla ilgili görevlilerden bilgiler aldı.

Alicanlar Konağı tamamlanıyor

Başkan Toçoğlu, “Tarihi Alicanlar Konağı’nda devam eden çalışmalarımızı yerinde inceledik. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir tarihi açısından önemli yeri bulunan yapıları sanat merkezlerine, çeşitli ihtiyaçlara cevaplar üretecek sosyal mekanlara dönüştürüyoruz. Daha önce de çok değerli dönüşümleri şehrimizle buluşturduk. Tarihi Sabit Efendi Konağı, Faik Baysal Kütüphanesi, Sakarya Sanat Galerisi ve Ofis Sanat Merkezi bunlardan bazıları. Tarihi Alicanlar Konağı’nda da örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz. Konağın sıva soyma ve rasta işlemleri tamamlandı. Ahşap doğrama işlemleri ise devam ediyor. Binanın ince işçiliğine ustalarımız oldukça özen gösteriyor” dedi.

Kültürel çalışmaların adresi

Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı, “Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Tarihi Alicanlar Konağı’nı kültür sanat faaliyetlerinin sürdürüleceği bir mekan olarak tasarlıyoruz. İnşallah kültürel, sanatsal çalışmalar sıcak bir ortamda ilgileleriyle buluşacak. Bilindiği üzere Kuyudibi’nde bulunan tarihi konağında restorasyonunu yapacağımızı paylaşmıştık. Bu konuda da yakın zamanda güzel gelişmeleri duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç