20 Nisan 2024|Cumartesi,15:46:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.701 2,24
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Ekim 2017 - 14:21
27 Ekim 2017 - 14:212 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Ürkün trajedisi SAÜ'de anıldı

Kırgızistan’da 1916 yılında yaşanan Ürkün olayları, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen program ile anıldı.

Ürkün trajedisi SAÜ'de anıldı
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Ürkün 1916 Büyük Acı Günlerini Anma Gecesi” başlıklı programa SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Konuşmasına düzenlenen program dolayısıyla Türk Dünyası Öğrenci Topluluğuna teşekkür ederek başlayan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Son dönemlerde içinden geçtiğimiz durum göz önüne alınacak olursa, Türk toplumlarının, sırf Türk oldukları için mallarına, canlarına ve topraklarına göz dikildi. Çeşitli işkencelere maruz bırakıldılar. Bu yüzden verdikleri mücadelede kimileri toprağa düştü ve şehit oldu. Yine bu süreçte çeşitli hastalıklardan, soğuktan, açlıktan ve sefaletten dolayı canından olmuş kardeşlerimizi burada yâd etmek istiyorum. Bu durum bize birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor. Kanımız ve canımız bir, dolayısıyla daima yan yana olmak zorundayız. Eğer bu şuur ile hareket edecek olursak kimse bize hiçbir şekilde boyun eğdiremez” dedi.

Programı Ürkün olaylarında yapılan işkenceleri unutmamak ve unutanlara hatırlatmak amacıyla düzenlediklerini aktaran Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu Başkanı Bilal Kadirov, “Tarihin en eski yıllarından itibaren Kırgız adı ile anılan soydaşlarımızın sahip oldukları kültür hepimizin değeridir. Biz Türk toplulukları, kökü çok derinde olan bir ağacın dalları gibiyiz. Çeşitli sebeplerle boylar arasında farklılıklar meydana gelse de aslında biz ortak Türk kültürünün bir parçasıyız. Bizler birlik ve beraberliğin milletimizi mazide de olduğu gibi aydınlık geleceğe götürecek yegâne yol olduğunun bilincindeyiz” diye konuştu.
Program, konuşmaların ardından oynanan tiyatro ile sona erdi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç