Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,22:18:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3280 0,24
EURO
35,0727 0,14
ALTIN
2.308,51 1,36
BİTCOİN
$70.744 2,68
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
02 Kasım 2017 - 15:44
02 Kasım 2017 - 15:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Serdivan'da balkan rüzgarı

Sakarya Üniversitesi Balkan Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği Balkan Öğrencileri Buluşuyor” programı gerçekleşti.

Serdivan'da balkan rüzgarı
MARMARA GÖZ


Serdivan Bosna Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği ile Sakarya Üniversitesi Balkan Öğrenci Topluluğu’nun ortaklaşa Serdivan Belediyesi Düğün Salonunda düzenlediği “Balkan Öğrencileri Buluşuyor” programı gerçekleşti. Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Boylu, AK Parti Serdivan İlçe Başkan Vekili Burak Erken, AK Parti Serdivan İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar ve Serdivan Bosna Sancak Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Kurt hazır bulundu.

“Kardeşler birbirini buldu”
Evlad-ı Fatihanlarla yüzyıllardır aynı havayı soluyarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Bu akşam burada, aynı değerleri önemsemiş ve aynı kıbleye yönelmiş iki milletin yeniden bir araya gelmesinin en güzel örneğini gösteriyoruz. Belki geçmişte birbirimizden uzak kaldık, ayrı kaldık. Ama son 15 yıldır kardeşlik duyguları yeniden başladı. Kardeşler birbirini buldu ve bugüne kadar oynanan oyunları bozdu. İnşaallah bu kardeşlik çok daha ileriye gidecektir” dedi.

“Güçlü günlere yeniden birlikte gideceğiz”
Türkiye ile Balkanların etle tırnak gibi ayrılamaz bir bütün olduğunu vurgulayan Alemdar, “Biz Balkanları hiçbir zaman ayrı tutmadık, tutmayacağız da. Kardeşleri birbirinden kimse ayıramaz. O büyük medeniyetin güçlü günlerine yeniden birlikte gideceğiz. Ayrıştıranlarla değil birleştirenlerle beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz burada mutlu
Sakarya Üniversitesi’nde 4 bine yakın misafir öğrenci olduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da bunların büyük çoğunluğunun Balkanlar’dan olduğunu ifade ederek, “Biz aslında Balkanlar’dan gelen hiçbir öğrenciye hayır demiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Sakarya’da onlara kucak açacak çok sayıda o bölgeden gelen yurttaşımız var. Öğrencilerimiz burada mutlular. Bunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç