24 Mayıs 2024|Cuma,05:09:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.05.2024
DOLAR
32,2160 0,11
EURO
34,8196 0,07
ALTIN
2.418,34 0,35
BİTCOİN
$67.736 2,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
11 Şubat 2024 - 21:40
11 Şubat 2024 - 21:403 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

AK Parti Ak Parti'ye karşı yarışacak

AK Parti'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmeyen eski belediye başkanları ve aday adayları başka partilere geçerek aday oldu. Bu durum seçimlerde 'AK Parti Ak Parti'ye karşı yarışacak' şeklinde yorumlandı.

AK Parti Ak Parti'ye karşı yarışacak
MARMARA GÖZ


31 mart'ta yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için Sakarya'da AK Parti ve MHP anlaşmış. Hendek ve Taraklı ilçelerinde MHP'nin gösterdiği isimler Cumhur İttifakı adayı olurken Büyükşehir ve 14 ilçede ise AK Parti'nin adayları Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi.

Yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmeyen eski belediye başkanları ve aday adayları ise başka partilere geçerek aday oldu. İki isim ise bağımsız olarak seçimlere girme kararı aldı.

HENDEK

Hendek'te ismi AK Parti'den belediye başkan adaylığı için geçen eski belediye başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Püsküllü, Hendek'in MHP'ye bırakılması üzerine partiden istifa etti. Püsküllü, Büyük Birlik Partisi'ne geçerek Hendek Belediye Başkan adayı oldu.

TARAKLI

Taraklı’da AK Parti eski ilçe başkanı Erdal Özen de ilçenin MHP’ye bırakılması nedeniyle istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçti ve belediye başkan adayı oldu. İlçede AK Partili Ruhi Avdan da BBP’ye geçip  adaylığını koydu.

2004-2019 yılları arasında Taraklı'da belediye başkanlığı yapan AK Partili Tacettin Özkaraman da seçime bağımsız olarak girme kararı aldı.

AKYAZI

Akyazı’da da 2014-2010 yılları arasında belediye başkanlığı yapan AK Partili Hasan Akcan'da Yeniden Refah Partisi'ne geçti. Akcan, Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkan adayı oldu.

AK Parti eski İlçe Başkanı Osman Karaoğlan'da partiden istifa ederek BBP’den belediye başkan adayı gösterildi.

KARASU

Karasu’da eski AK Partili Recep Özdemir Yeniden Refah Partisi'nden, AK Parti aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Ömer Babaoğlu da BBP'ye geçerek belediye başkan adayı gösterildi.

FERİZLİ

Ferizli’de AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un ise Büyük Birlik Partisi ile görüşmeleri sürüyor.

KAYNARCA

Kaynarca’da AK Parti’den aday adayı olan Kadir Yazgan aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’ne geçerek belediye başkan adayı oldu.

GEYVE

Geyve’de Selçuk Yıldız, AK Parti’den aday gösterilmeyince Yeniden Refah’a geçti ve adaylığı açıklandı.

KOCAALİ

Kocaali’de kuruluşundan beri AK Parti’de görev yapan Recep Erdoğan da Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterildi.

KARAPÜRÇEK

Ak Parti'den Karapürçek Belediye Başkan aday adayı olan ve aday gösterilmeyen Ali İhsan Tarım da seçimlere bağımsız olarak gireceğini açıkladı.

Aday gösterilmeyen Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten ve Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün'ün ise başka bir partiden aday olup olmayacakları ise merak konusu oldu. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç