20 Nisan 2024|Cumartesi,02:32:11
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.536 0,00
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Kasım 2017 - 12:33
03 Kasım 2017 - 12:333 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Mühendisler yerinde gördü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen hizmet gezileri devam ediyor.

Mühendisler yerinde gördü
Yön Bul Akademi


Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi’nden 45 öğrenci Akçay Barajı’nı ziyaret etti. 
SASKİ tarafından düzenlenen hizmet gezileri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak SAÜ Mühendislik Fakültesi’nden 45 öğrenci, Pamukova’nın bin metre rakımlı Eskiyayla mevkiinde inşa çalışmalarının devam ettiği Akçay Barajı’nı ziyaret etti. Gezi sırasında SASKİ yetkilileri tarafından çalışmalar hakkında bilgilendirilen öğrenciler, derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin uygulanışını gözlemledi. Gerçekleştirilen gezi ile ilgili düşüncelerini paylaşan SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Sert, “Şehrimizde bu tip yapılaşmanın olması ve SASKİ gibi bir yerel yönetim kuruluşu tarafından yapılması bizleri mutlu ediyor. Her farklı inşaat yapısında elde edilecek tecrübeler de farklı oluyor. Öğrencilerimiz sadece üst yapıcı olmayacaklarını bilmeliler. Baraj yapısından tutun, tünel yapısına kadar her türlü inşaat yapısıyla karşılaşmak onlar için büyük avantaj. İnşaat mühendisliğinin her bir parçasının farklı değerde olduğunu kavramaları açısından bu tip yapıları ziyaret ederek gözlemlemeleri çok faydalı oluyor” dedi.


SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Samet Özgür, “Bölümümüzü sadece bina inşa etmek olarak görmemeliyiz. Bu ziyarette inşaat mühendisliği kapsamında öğrenilen bilgilerin asıl kullanıldığı yerlerin bu tarz yapılar olduğunu gördüm. Bu bölümü okuyan bir öğrencinin işin teorik kısmını görmesinin yanı sıra bu tarz yerleri tecrübe etmek için saha inmelerinin de faydalı olacağını düşünüyorum. Bence buraya gelmeyen arkadaşlarımız çok şey kaybediyorlar. Burada bulunarak derste öğrendiklerimizi uygulamalı olarak görmek çok büyük yarar sağladı. Mezun olduğumda böyle bir yerde çalışmayı isterim” diye konuştu.


Akçay Barajı’nın kendisi çok etkilediğini söyleyen SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ahmet İnal ise, “Gelemeyen arkadaşlarımızda keşke gelselerdi diyorum. Derste gördüklerimizin birebir karşılığı burada görülüyor. Teorik bilgilerin pratikle buluşması benim çok hoşuma gidiyor. Böyle bir proje ile hem enerji üretilecek olması hem de şehre alternatif bir su kaynağı kazandırılıyor olması çok önemli. Büyükşehir Belediyesi açıkçası bu konuda benim takdirimi kazandı. Her zaman inşaat mühendislerinin boylarından büyük işler yapmaları gerektiğini söylerim. Burada bunun bir örneğini görüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç