Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:35:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3698 0,16
EURO
35,0047 0,17
ALTIN
2.326,10 0,24
BİTCOİN
$69.894 0,76
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
04 Kasım 2017 - 07:39
04 Kasım 2017 - 07:394 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 'Uluslararası Afrika Gecesi’

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afrokarya Öğrenci Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Afrika Gecesi’ 2 Kasım Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SAÜ'de 'Uluslararası Afrika Gecesi’
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi Afrokarya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Afrika Gecesi’ etkinliği Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Rektör Yardımcıları, çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Ben Güney Afrika, Tanzanya ve Fas’a gittim. Fas büyük zulümler görmüş Fransız işgalinde kalmış ama Güney Afrika ve Tanzanya belki dünyanın en zengin ülkesi olabilecekken insanlar perişanlık içinde yaşıyorlar. Hatta Afrika’ya giden insanlarımız görüyorlar ki son derece verimli topraklar ve su kuyuları var ama insanların ruhları sömürüldüğü için ağaç diplerinde boş boş oturuyorlar maalesef. Bu insanların uyarılması ve bu zulme hayır demeleri lazım” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilere, Türkiye’de siyah beyaz diye bir ayrımın bulunmadığının altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Değerli arkadaşlar inşallah burada barışı, huzuru ve kardeşliği göreceksiniz. Bizim inancımızda dili, dini, ırkı ne olursa olsun insan olması nedeniyle herkes eşittir. İslam kardeşlik dinidir. Burada bütün kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz ve basmaya da devam edeceğiz. Bizim için siyahı, beyazı yoktur. Hepsi bizim kardeşimizdir. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

"4 bin civarında yabancı öğrencimiz var"

Etkinliğin Açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Ülkemizde ve üniversitemiz de misafir öğrencilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Geçmiş senelerde 100 kadar öğrenci varken bu sayı şimdi 4 bin civarında. Dünyanın çeşitli yerlerinden, 105 farklı ülkeden öğrencilerimiz var. Üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrencilerimize her zaman özel önem gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

"Yabancı öğrencilerimiz birer kültür elçisidir"

Öğrencilerin yaptıkları her türlü etkinlikleri desteklediklerini söyleyen Rektör Elmas, “Bizler bu programlar yapıldıkça elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı her etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bir rektör olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki üniversiteye gelen öğrenciler sayesinde bizde o ülkeleri tanıdık. Ekonomik durumlarını, yaşantılarını, kültürel farklılıklarını, bizimle ortak olan kültür ve değerlerimizi bu sayede gördük. Kültürümüzü ve dilimizi iyi öğrenmelerini ve iyi yetişmelerini özellikle istiyorum. Çünkü bu bizlerin bir politikası, ülke olarak dünyaya açılma politikası içerisindeyiz. Burada yetişen öğrencilerin bizim için birer kültür elçisi olacaklarını ve bizi temsil edeceklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Abass Dawud ve Sarah Haloui’nin sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Afrikalı öğrencilerin dans gösterisi, şiir ve şarkı okuması, yöresel kıyafetlerinin tanıtılması gibi çeşitli aktiviteler düzenlendi. Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
(BCT-RFK-Y)

03.11.2017 17:50:43 TSI

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç