16 Nisan 2024|Salı,09:44:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.04.2024
DOLAR
32,4469 0,11
EURO
34,4520 0,12
ALTIN
2.487,43 0,17
BİTCOİN
$62.932 5,19
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Kasım 2017 - 09:17
08 Kasım 2017 - 09:172 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘’ Dünden Bugüne Çevre Mühendisliği’’ isimli etkinlik düzenlendi.

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp
Yön Bul Akademi


SAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ZEN Çevre ve İş Güvenliği Danışmanlık Genel Müdürü Fatih Boztepe konuşmacı olarak katıldı.

Çevre mühendisliğinin ülkemizdeki başlangıcı ve kariyeri hakkında bilgi veren Boztepe 1970’li yıllara göre çevre kirliliğinin giderek arttığına dikkat çekerek, “Çevre ile ilgili bu kadar sorun var, çevre kirleniyor. Bunların olmasının nedeni gerekli önlemlerin alınmamasından, çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu olduğu halde bu zorunluluğun yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. Biz sorunlar ortaya çıktıktan sonra ne yapabiliriz diyen bir milletiz’’  ifadelerini kullandı.

Kariyer planlaması ve eğitim döneminde öğrencilerin yapması gereken çalışmalar hakkında tavsiyelerde bulunan Boztepe,  “ İşi öğrenmek için para almadan çalıştığım zamanlar da oldu. Pes etmedim, öğrenmek için her şeyi yaptım. Siz bir yere gittiğinizde, iş başı yaptığınızda ilk izlenim ve sorulan sorulara cevap verebilmeniz çok önemli. Burada geçirdiğiniz dört sene boyunca okuyun, araştırın ve kendinizi geliştirin’’dedi.

Staj yapacak öğrencilere öncelikle mezun olduklarında devam edecekleri alana karar vermelerini söyleyen Boztepe, “Hangi alanda devam etmek istiyorsanız ona göre staj yeri seçin. İyi araştırıp iyi karar vermelisiniz. Çünkü sektör çok dağıldı. Hayatınızı yönlendirebileceğiniz konularda staj yapın’’ diyerek tavsiyelerde bulundu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç