24 Nisan 2024|Çarşamba,12:23:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5173 0,09
EURO
34,7835 0,24
ALTIN
2.423,98 0,25
BİTCOİN
$66.396 0,24
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Kasım 2017 - 15:26
08 Kasım 2017 - 15:263 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Seyirciden büyük ödül

Sapanca Sanat Tiyatrosu, Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu Halk Jürisi tarafından, Türkiye’nin önemli tiyatro ödülü olan Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında “Umut Veren Yeni Tiyatro Grubu” ödülünü aldı.

Seyirciden büyük ödül
Yön Bul Akademi


2001 yılından bu yana Türkiye’nin farklı illerinde sahnelenen tiyatro oyunlarını izleyip, performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiklerini ödüllendiren Direklerarası Seyircileri, onlarca oyun arasından bu yıl Sapanca Sanat Tiyatrosu’nun Ceza Kanunu oyununu “Umut Veren Yeni Tiyatro Grubu” ödülüne layık gördü.

XVII. Direklerarası Seyirci Ödülleri’ nin Eskişehir’de gerçekleşen ödül törenine Sapanca Sanat Tiyatrosu sanatçıları Emel Çubukçu, Fuat Serdaroğlu, Gökhan Kösemen, Gülşen Özdemir ve Özgür Yegen katıldı. Ödül takdiminin ardından konuşan  Gülşen Özdemir, desteklerinden dolayı Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve kendilerini bu ödüle layık gören Direklerarası Seyircilerine teşekkür etti. Özdemir; “Bu ödül benim için çok daha anlamlı, çünkü 1923 yılında Mustafa Kemal’in isteği ile bir gecede rolüne hazırlanan ve sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın Bedia Muvahhit’in canlandırdığı Sacide rolündeydim. Kendisini ve Afife Jale’yi sonsuz saygıyla anıyorum.” dedi.

Ödül töreni sonrası Sapanca’da hem başarılarını kutlayan ekip, oyunda “Amberi” karakterine hayat veren arkadaşları Ruhi Cem Orhon’u vatani görevini yerine getirmek üzere uğurladılar.

Oyunun yönetmeni Gürcan Salihoğlu ise burada yaptığı konuşmada; “2014 yılında kurduğumuz tiyatromuzun henüz ikinci sezonundayken pek çok kez sahnelenen ve seyircinin büyük keyifle izlediği Ceza Kanunu oyunu ile Sakarya’mıza tiyatro bağlamında bir ödül getirmenin gururunu yaşıyoruz.  Anadolu'da tiyatro yapmanın zorluklarını elbette biliyoruz. Ancak Anadolu'da tiyatro yapmanın sorumluluğunu çok daha iyi biliyoruz. Bize layık görülen bu ödül bu sorumluluğun altını koyu çizgilerle bir kez daha çizdi. İlk günden bu yana projelerimizde bize her zaman güvenen, her türlü desteği sağlayan Sapanca Belediyesi'ne, hep yanımızda olan Yılko Grafik'e ve oyunlarımızda bizi hiç yalnız bırakmayan değerli izleyicilerimize çok teşekkür ederiz. Nice oyunlarda buluşmak üzere” dedi.

İbnürrefik Ahmet Nuri (Sekizinci)’nin yazdığı ve Gürcan Salihoğlu’nun yönettiği oyunda; 1920’lerin İstanbul’unda köklü Sümbülteberzade ailesinin çapkın oğlu Amberi Bey’in gittikçe komikleşen ilginç hayatı esprili bir dille anlatılıyor. Sapanca Sanat Tiyatrosu oyuncuları; Ruhi Cem Orhon, Fuat Serdaroğlu, Batuhan Güç, Gökhan Kösemen, Gülşen Özdemir, Neva Tezcan Topuz, İbrahim Çınar, Tuğba Kumaşoğlu, Esmanur Sare Öz, Nalan Aktürk, Emel Çubukçu ve Gürcan Salihoğlu oyunun her sahnelenişinde ayakta alkışlandılar. Büyük beğeni toplayan oyunun teknik kadrosunda ise Murat Kösemen, Namık Alpay, Mert Soyucuklu, Özgür Yegen ve Enes Akgün yer aldı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç