25 Nisan 2024|Perşembe,00:12:25
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5426 0,01
EURO
34,8762 0,14
ALTIN
2.420,80 0,38
BİTCOİN
$64.082 3,38
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
05 Mayıs 2017 - 12:46
05 Mayıs 2017 - 12:465 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

ŞAMPİYONLUK İNANCINI SAHA’YA DA YANSITMALIYIZ

ŞAMPİYONLUK İNANCINI SAHA’YA DA YANSITMALIYIZ

ŞAMPİYONLUK İNANCINI SAHA’YA DA YANSITMALIYIZ
Toprak Turizm


Sakaryaspor Play-Off yarı final ilk maçında Bayrampaşaspor deplasmanında 1-0 ‘lık avantajlı bir skor elde etmeyi başardı. Yeşil-Siyahlı ekibimizin oyunu bize çok tat vermese de şampiyonluğa olan inancımız tam. Peki bu inancı sahada neden ortaya koyamıyoruz. Bunun üzerine düşünmek lazım. Galibiyet sonrası da oyuncularla yapmış olduğum maç kritiğinde oyunu gerektiği gibi oynadıklarını ifade ettiler. Fakat ben bu ifadeye %100 katılamayacağım. Belki ilk yarı ve ikinci yarıyı ayrı ayrı değerlendirirsek ilk yarı için bu ifadeye katılabilirim. 

İlk yarı ne oynadığını bilen topu ayağında tutan ve pozisyon üreten bir Sakaryaspor vardı. Taç atışından gelen bir toplada golü bulduk. Sonrasında Talha ve Coşkun’la da pozisyonlar üretebildik. Kanatlara top taşımak da biraz zorlandık. Bayrampaşa’nın da orta saha direnci iyi olunca atağa çıkmakta ve kanatlara pas dağıtımı konusunda başarısız olduk. Hatta bazı orta saha da yaptığımız top kayıpları sonrasında kalemizde de pozisyonlar gördük. İlk yarı bitiminin son pozisyonunda hakemin pozisyon bitmeden devreyi bitirmesi beni çok şaşırttı. Frikik sonrası ceza sahası çevresinde pozisyon devam ederken düdük çalması gerçekten çok garipti. 

İkinci yarı ise bambaşka bir sakaryaspor vardı sanki. Bildiğimiz pas yapan pozisyon üreten Yeşil-Siyahlı ekip kaybolmuştu. Oyunu kendi sahamızda kabullendik. Tamamen defansa çekildik. Savunma taktiğine dönmemiz hiç iyi olmadı. Çünkü ben Sakaryaspor’u böyle göremeye hiç alışık değildim. Orta sahamızsın çizgi halinde olması aralara kaçırdığımız toplarda kalemize pozisyon olarak döndü hep. Uzun toplarla oynamaya çalışsak da topu yere indirmede pek başarılı değildik. Bayrampaşa’nın pas oyunu ve kanatlardan yapılan ortalarla pozisyon üretmelerine engel olamadık. Oyunu kendi sahamızda kabullendiğimizden bu pozisyonları vermekte kaçınılmaz oluyor. Neyse ki İstanbul ekibi bu pozisyonlarda başarılı olamadı. Sanki Sakaryaspor’un pres yapan ileride top tutan oyuncuları çalışmıyor gibiydi. Oyundan ilk alınanın Fatih olması da topu ileri taşıma şansımızı tamamen ortadan kaldırdı. Bayrampaşa’nın baskısına savunma anlamında direnmeye çalışırken ceza sahası çevresinde faul kazanmalarına da olanak sağladık. 4-5 duran topla kalemizde büyük tehdit oluşturdular. Gol bulmaları hiç de şans olmazdı. Gerçekten saha da kötü bir oyun vardı. Çünkü Sakaryaspor bir Konyaspor’un savunma direncine sahip değil. Biz savunma yaparak oynayan bir takım değiliz. Zaten bunu saha da gördük. Eğer savunma anlayışında illa ısrar edecek olursak da Ferhat yerine Ceyhun tercih edilmeliydi. Çünkü Serdar ve Ferhat ilk fırsatta hücum düşünen oyuncular. Ceyhun savunma bloğunda daha kesici bir rol oynayabilirdi. Canberk ve Fikret gününde olmasa belki maçın skoru daha farklı da olabilirdi. Biz her zamanki oyunumuzu oynayamadık. Ferhat yerine Altuğ başlasa belki daha pozisyon üretme de daha etkili olabilirdik. Çünkü Ferhat hava toplarında çok etkili değildi. Serdar’ın da gününde olmaması orta alanda çok top kaybına ve kilit pas atmada bizi başarısızlığa sürükledi. Ne olursa olsun ben her şartta kendi bildiğimiz oyun karakterini ortaya koyarak mücadele etmemizden yanayım. 

Taraftara bir parantez açacak olursam Tatangalar kadar Paşalılar da muhteşem bir tribün şovu gerçekleştirdi. Maç boyunca susmayan iki tribünde oyunun en keyif veren tarafıydı. Saygı çerçevesinde gerçekleştirilen bu desteğe alkış tutmak bana yakışan en güzel hareket oldu. Daha büyük tribün şovu seyretmek isteyen tüm spor severler için se Pazartesi günü Sakarya Atatürk Stadı’na da olmaya davet edebilirim. Çünkü Tatangalar orada olacak… 


Biz camia olarak şampiyonluğa inanıyoruz. Yönetim, Futbolcular, Taraftar bununla yatıp kalkıyor. Tek isteğim teknik heyet ve futbolculardan bu inancı sahaya da yansıtmaları… 

Saygılarımla… 

Tacettin Furuncuoğlu

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç