Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:14:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3751 0,18
EURO
34,9779 0,25
ALTIN
2.326,23 0,25
BİTCOİN
$69.952 1,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Ekim 2022 - 17:58
21 Ekim 2022 - 17:582 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Dünya şairleri liselerde şiiri konuştu: Muhteşem final Sapanca’da yapılacak

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 21. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları kapsamında dünya ülkelerinden gelen önemli şairler Sakarya’daki liselerde öğrencilerle ‘şiiri’ konuştu.

Dünya şairleri liselerde şiiri konuştu: Muhteşem final Sapanca’da yapılacak
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi,  sanatla dolu programlarda öncülük yapıyor. Şehrin sanatla, kültürle ve sporla yoğurulması için gündüz-gece çalışan belediye, 21. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’na unutulmaz bir geceyle başlamıştı. Dünyanın dört bir yanından gelen şairler, liseleri ziyaret etti.

Önemli şairler

Sakarya genelindeki birçok lisede öğrenciler, dünya genelinden ve Türkiye’den gelen önemli sanatçılarla bir araya geldi. Ali Ural, Adnan Özer, Ali Ayçil, Aziz Nazmi Şakir, Celal Fedai, Çiğdem Sezer, Ercan Yılmaz, Haşim Hemdem, İnqilab İsaq, Kadir Korkut, Kenan Göçer, Meryem Kılıç, Mustafa Muharrem, Nilüfer Altunkaya, Yılmaz Daşcıoğlu, Zeynep Arkan gibi isimler şiiri konuştu ve eserlerini okudu. Öğrencilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği programda şairler imzalı eserlerini hediye etti.

Sapanca’da final gecesi

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Ozanlar Anadolu Lisesi, Mithatpaşa Anadolu Lisesi ve TED Sakarya Koleji’nde sanat dolu programlar gerçekleştirildi. Şiirin ruhunun yansıtıldığı söyleşilerde şairler merak edilen soruları cevapladı. Eserlerinin hikâyelerini anlatan önemli isimler, Türk edebiyatının geçmişini ve geleceğini konuştu. AKM’de şiir dinletileriyle, önemli konukların katılımıyla başlayan uluslararası etkinlik 22 Ekim Cumartesi günü(yarın) 18.00’da Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde şiir dinletileriyle final yapacak

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç