18 Nisan 2024|Perşembe,06:04:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4769 0,09
EURO
34,7175 0,01
ALTIN
2.478,01 0,64
BİTCOİN
$61.636 3,45
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
01 Ekim 2019 - 17:06
01 Ekim 2019 - 17:062 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Yaylalarda yıkım başladı

Akyazı ilçesindeki yayla evlerinin dış çitleri yıkılmaya başlandı. Acelle yaylasında çitlerin yıkımına vatandaşlar tepki gösterdi.

Yaylalarda yıkım başladı
Yön Bul Akademi


Akyazı kaymakamlığı daha önce muhtarlara yaptığı tebliğde yayla, mera ve kışlaklarda izinsiz yapılan ev, ahır ve çit çekmenin yasaklandığını duyurmuştu. 


Muhtarlıklara da tebligat gönderen Akyazı ilçe kaymakamlığı, çitleri kaldırmayanlara yönelik çalışma başlattı. Acelle Yaylası'nda jandarma desteğiyle birlikte evlerin ve çimenlerin etrafındaki çitler belediyeden tahsis edilen iş makineleri tarafından yıkıldı. 


Akyazı Acelle Yaylasında evi bulunan Bakkallar odası eski başkanı Ali Yıldırım Yıkıma tepki göstererek “ Burada yapılan işlem hukuksuzdur. Ben jandarma ekiplerine yıkım kararını gösterin boynumuz kıldan ince diyorum ellerinde bir karar, kağıt, belge gibi hiçbir şey yok kimse bana bir şey göstermiyor. Gelip bahçe çitlerini yıkmak istiyorlar. Meraları saranlar varsa gidip yıkılsın ama benim burada patatesim lahanam var bu çitleri yıkmak ne demek evimin etrafına yabani hayvan girmesin diye örülen bir çit bu ben 50 yıldır bu yaylaya gidip geliyorum böyle bir karar görmedim. İnsan evlere gelir tebliğ eder kararı gösterir öylede bir şey yok. Evime gelmişler çitleri yıkacağız diyorlar.  Bakın burası Akyazı  Ak Parti’nin Marmara’da 1. geldiği yer. Türkiye’de sıraya yükseldiği yer. Bu insanlara böyle muamele edemezsiniz. Yanlış. Biz hanyatak köyü olarak Akyazı’da Ak Partiye en çok oyu veren köyüz. Burada hukuksuz işleme gerek yok kaçak ev değil. Sonradan yapılan ev değil. 50 yıldır burada ektiğim ufak bir bahçe.  Geçen yıllarda tespit edilip kayda alınan bu evlerin imar barışında ücretlerini ödedik bunlara rağmen yıkım oluyor. Tümü buranın köylüleri.”  Diyerek tepki gösterdi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç