19 Nisan 2024|Cuma,12:07:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5873 0,35
EURO
34,7911 0,17
ALTIN
2.498,58 0,57
BİTCOİN
$64.600 5,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
19 Şubat 2022 - 10:36
19 Şubat 2022 - 10:363 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

46 milyonluk kredi davasına devam edildi

Karasu Belediyesi’nin İller Bankası’ndan kullandığı 46 milyon liralık kredinin harcanması sırasında kurumun zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan davada, yeni bilirkişi talebi mahkemece reddedildi. 4 Mart 2022'ye ertelenen davanın o gün karara bağlanması bekleniyor.

46 milyonluk kredi davasına devam edildi
Yön Bul Akademi


Önceki dönem belediye  başkanı ile birlikte 7 belediye çalışanı ve 3 firma temsilcisi hakkında, 2015 yılında İller Bankası’ndan kullanılan kredinin harcanması sırasında kurumu 22 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla açılan davanın duruşması 18 Şubat 2022 Cuma günü  Karasu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Belediye başkanı ve 7 belediye çalışanının hazır bulunduğu duruşmaya ihaleyi alan üç firma temsilcisinin avukatları mazeret bildirerek katılmadı.

Hakim, kesin ve geçici kabul evraklarının altında imzaları olan belediye çalışanlarına haklarındaki iddialarla ilgili olarak son beyanlarını sordu. Sanıklar yazılı beyanlarını sunduklarını ve önceki ifadelerini tekrar ettiklerini belirterek beraatlarını istediler.

MÜFETTİŞLERE SUÇLAMA

Mahkemede söz alan dönemin Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirttikten sonra söyleyecekleri olduğunu ifade etti. İspiroğlu özetle şunları söyledi:

“Bu dosyanın esası İçişleri Bakanlığı müfettişlerince düzenlenen rapordur. O müfettişlerin ‘Buraya bir şeyler bulmaya geldik’ şeklinde beyanları vardır ve belediye çalışanı Şaban Samet Özkan buna şahittir. Düzenlenen rapor gerçeğe aykırıdır. Adli süreçle birlikte bakanlıkça düzenlenen rapor doğrultusunda yeni raporlar tanzim edilmiştir. Alanında uzman teknik bilirkişilerin mahallinde keşif yapıldığı takdirde sözleşmeye uygun hareket edildiği anlaşılacaktır. 36 milyonluk bir işte 22 milyonluk zararın olması hayatın olağan akışına aykırıdır.”

İspiroğlu’nun yeniden talebi mahkemece reddedildi.

FOTOĞRAF SUNULDU

Duruşma tamamlanmadan söz isteyen sanık Gökhan Reis’in, bir internet sitesinde bulduğunu belirttiği, dönemin İller Bankası Genel Müdürü ve genel müdür yardımcılarının, kredinin onaylanmasından önce karasu belediyesi’ne yaptıkları ziyareti belgeleyen fotoğrafı mahkemeye sunduğu ve duruşma hâkiminin fotoğrafı dosyaya koyduğu görüldü. Gökhan Reis “Banka Genel Müdürü bir ilçeye hatta ile gelmeye vakit ayıramaz. Biz kendisini gördüğümüzde kredinin arkasında olduğu izlenimini aldık” diye konuştu.

MALİYE BAKANLIĞI’NA BİLDİRİM

Hâkim Yusuf Yalı’nın suçtan zarar görmesi ihtimalini dikkate alarak Maliye Bakanlığı’na bildirimde bulunulması kararının ardından Cumhuriyet Savcısı Musab Toygar’ın dosyanın tamamlandığını belirterek mütalaa için süre verilmesi talebini kabul etti ve duruşmayı 4 Mart 2022 günü saat 14.40’a erteledi. Mahkemenin anılan tarihte kararını verebileceği belirtiliyor.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç