03 Mayıs 2025|Cumartesi,10:06:17
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.05.2025
DOLAR
38,5687 0,33
EURO
43,6369 0,20
ALTIN
4.017,28 0,33
BİTCOİN
$96.267 0,31
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
15 Nisan 2025 - 16:56
15 Nisan 2025 - 16:562 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

50 sondaj kuyusu açılıyor

SASKİ, yaz aylarında yaşanan su sorunlarına çözüm olmak ve mevcut kaynakların üzerindeki su stresini azaltmak için şehrin muhtelif noktalarına sondaj yöntemi ile 50 adet yeni içme su kaynağı kazandırıyor. İhalesi tamamlanan 40 milyon liralık projede saha çalışmaları yer tesliminin ardından hızla başlayacak.

50 sondaj kuyusu açılıyor
Toprak Turizm Yeni


sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yer altı kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak sakarya’nın su ihtiyacı olan noktalara 50 yeni kaynak kazandırıyor. sondaj yöntemi ile açılacak su kuyuları için 40 milyon liralık ihale tamamlandı.

Toplam derinliği 5 bin metre olacak proje sayesinde özellikle yaz aylarında artan tüketim sebebiyle zaman zaman su seviyesinde ciddi düşüşlerin yaşandığı Sapanca Gölü’nün yükü hafifleyecek.

Tüm parametreleri kontrol edilen sular abonelere sağlıklı şekilde ulaşacak
Geçtiğimiz 2024 yılı içerisinde toplam derinliği 3 bin metre olan 32 yeni kaynak sakarya’ya kazandırılırken bu yıl hedeflenen rakam yüzde 60 oranında artırıldı. Şehrin su ihtiyacına göre belirlenen proje ile yer altından elde edilen sular son teknolojiye sahip laboratuvarda gerekli parametre kontrolleri yapıldıktan sonra abonelerin musluklarına sağlıklı şekilde ulaşacak.

Saha çalışmaları kısa sürede başlayacak
Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Şehrimizin içme suyu geleceğini garanti altına almak ve Sapanca Gölü üzerindeki baskıyı azaltmak adına 50 yeni sondaj kuyusu açıyoruz.  40 milyon liralık projenin ihalesini tamamladık. Yer tesliminin ardından çalışmalarımıza ivedilikle başlayacağız” ifadeleri kullanıldı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç