Adapazarı Şeker Fabrikası el değiştiriyor
Bor Şeker, Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.’nin paylarının devralınmasına yönelik görüşmelere başlandığını duyurdu. Taraflar arasında sürecin ilk adımı olarak bir ön protokol imzalandığı bildirildi.
Bor Şeker tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.’nin hisselerinin devrine ilişkin resmi sürecin başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, tarafların karşılıklı niyetlerini ortaya koyan ön protokolün imzalandığı ve sürecin nihai sözleşmeyle tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.
Nihai sözleşme ile tamamlanacak
Şirket tarafından yapılan açıklamada, pay devrinin gerçekleşmesinin taraflar arasında imzalanacak olan nihai ve bağlayıcı pay devir sözleşmesine bağlı olduğu belirtildi. Fabrikanın operasyonel faaliyetlerinin devralınmasına ilişkin görüşmelerin ise devam ettiği aktarıldı.
Görüşmeler ocak ayında başladı
Bor Şeker, satın alma sürecine ilişkin görüşmelerin aslında 31 Ocak 2026 tarihinde başladığını ancak bazı stratejik nedenlerle kamuoyuna açıklanmasının ertelendiğini bildirdi. Şirketin çıkarlarının korunması ve pay değerinde oluşabilecek spekülatif hareketlerin önüne geçilmesi amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili düzenlemeleri kapsamında “içsel bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesi” kararı alındığı ifade edildi.
Şeffaflık vurgusu
Şirketten yapılan açıklamada, gelinen noktada erteleme gerekçelerinin ortadan kalktığı ve bilginin kamuoyuyla paylaşılmasının önünde herhangi bir engel kalmadığı belirtildi. Sürecin bundan sonraki aşamalarının yatırımcılar ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacağı kaydedildi.
